Renault 8: Schoonmaken klepdeksel met holle ruimte

Bouwjaar: 1963, Brandstof: Benzine, Motorcode: 688-02 (1.100 cc)

Mijn Renault Caravelle uit 1983 (motor identiek als Renault 8) heeft een klepdeksel met een holle ruimte. Daarin zit de retouropening naar de caburateur. Maar die holle ruimte zit vol met aangekoekte olietroep. Hoe haal je dat eruit? De 'binnenvoering' lijkt gepuntlast en krijg ik niet los. Kan de motor er ook minder goed door lopen en/of warm worden?

vanduijn

Geplaatst door vanduijn (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Die holle ruimte met "binnenvoering" is een soort zeef. Aan de bovenzijde zit hier de aansluiting van de carterontluchting. De carterdampen worden weer afgevoerd via de inlaat.
Reinigen van dit zeef kun je met motorreiniger doen. Een goede koudreiniger is bijv. Solu-cleaner. Deze is afbreekbaar met gewoon leidingwater en niet brandbaar. Bij de meeste automateriaalzaken wel verkrijgbaar. De klepdeksel hier een tijd in laten weken en dan het liefst met erg heet water uitspoelen. Dit versneld het droogproces. Na het uitspoelen goed uit laten lekken.
Als het zeef echt helemaal dicht zit, zal de motor er inderdaad niet beter van lopen. De temperatuur zal niet beinvloed worden.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 8 of stel zelf een nieuwe vraag.