Renault Megane: binnenbekleding loshalen achterdeur

Bouwjaar: 2009, Brandstof: LPG, Motorcode: K4M

Vanwege een irritante resonantie van de binnenbekleding van achterdeur van mijn auto wil ik de binnenbekleding loshalen en deze een extra steunpunt geven om de resonantie weg te krijgen.

Ik zie twee schroeven, een aan de kant van het slot, eentje in de deurhendel, echter er komt nog niet veel beweging in het paneel. Raambediening klikt ook los. Hoe krijg ik de bekleding zonder schade los ?

pieterp9094

Geplaatst door pieterp9094 PRO , lid sinds 16 jaar geleden

10 Reacties

srb, 8 jaar geleden

Edit: Mégane III dus. Helaas, dan kan ik je niet helpen.

pieterp9094 PRO, 8 jaar geleden

Ja megane III

pieterp9094 PRO, 8 jaar geleden

Iemand een goede tip hiervoor ? Alvast bedankt.

7seconds, 8 jaar geleden

Ik weet niet hoe het paneel bij dit type vastzit maar bij de Renaults die ik tot nu toe had zit de handgreep waarmee je de deur dichttrekt als je in de auto gaat zitten, ook vast met schroeven.

't garagistje PRO, 8 jaar geleden

vijs in hendel, vijs op zijkant, onderaan nog een vijsje denk ik, het kunstoffen driehoeje bovenaan lossen
en dan is het trekken geblazen. Waarschijnlijk sneuvelen er een paar klemmen.

Heino4267, 8 jaar geleden

Om die clipjes te redden bestaand specifieke Renault gereedschappen. Die clips zijn namelijk best duur.
Zo'n speciaal gereedschap kan je zelf eenvoudig snel en goedkoop maken uit een (smal) plamuurmes: Je slijpt alle scherpe kanten er af en rondt de hoeken af met een slijpschijf. Daarna maak je in het midden van het plamuurmes een V-vormige smalle inkeping van 8 mm breed en 1,5 cm diep. Die zet je om de clip heen en je wipt hem los. Daarmee maak je alle clips los zonder kapotte clips.

't garagistje PRO, 8 jaar geleden

ah das een leuke tip.
Heb ook iets in een kitje zitten maar das veel te dik om mee te werken. Ga dus dit weekend een plamuurmesje aanpassen.

pieterp9094 PRO, 7 jaar geleden

Even terugkoppeling op dit topic.

Afgelopen jaar begon de speaker in deze deur te kraken. Met vochtig weer erger dan met droog weer.

Gisteren toch maar eens aan begonnen. Eerst de onderste clips los, dat ging lastig. Daarna bekleding verder naar boven lostrekken. Een clipje kapot, kost 1,50 helaas.
Een plamuurmes kan maar dan moet je wel een stevig hebben. Ik heb uiteindelijk een smalle steeksleutel gebruikt om ze los te wippen.

Van de speaker loopt de spoel aan, hierdoor kraakt die. Bij verder onderzoeken blijkt echter de achterkant van de speaker eigenlijk aan de buitenkant van de deur te zitten, in ieder geval hier kan regenwater bij komen wat van de raam naar beneden komt. Met het karton van de speaker gaat dit natuurlijk mis. Niet echt een geweldig ontwerp, ik zou het zo niet gemaakt hebben in ieder geval, rest van de deur lijkt wel dicht te zien w.b.t. water.

Heino4267, 7 jaar geleden

Dan is de deur al een keer eerder open gemaakt: in de deur hoort een dik stuk plastic te zitten wat het deurboard incl. speaker beschermt tegen water vanuit het raamframe.
Dat plastic moet altijd voorzichtig worden losgemaakt en goed worden terug geplakt. Je kunt dat ook zelf doen / maken met een stuk landbouwplastic en een tube PVC-lijm of alleslijm....

De speaker moet je sowieso vervangen en daar stop je dan meteen een beter exemplaar in die in hetzelfde gat past.

pieterp9094 PRO, 7 jaar geleden

Ik heb de binnenkant van de deur even goed bekeken maar helemaal niets terug kunnen vinden, ook niet dat er eerder iets geplakt heeft gezeten. Mijn beeld is dat de speaker zelf de afdichting moet zijn. Er zitten wel diverse andere afschermingen van foam maar niet van ander dik plastic.

Anyway, ik ga het een stuk vijverfolie achter lijmen zodat de nieuwe speaker in het vervolg in ieder geval droog blijft. Wellicht dat ik de andere kant ook even open maak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.