Renault Megane: Climate control unit deels defect (lucht temp li en re ongelijk)

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi 110

Hallo,

Helaas is er dan toch een probleem opgetreden met mijn auto. Bij warm weer en ingeschakelde airco is de lucht links nog warm terwijl die rechts al koud is. Langzaam wordt het verschil minder, maar het blijft wel. Daarvoor is de auto naar de dealer geweest. Die kwam tot de conclusie dat volgens Renault het bedieningspaneel moet worden vervangen en wat software geladen. Kennelijk is het een bekend probleem.

Nou vermoed ik dat er slechts een kleinigheidje mis is met de elektronica en dat dat best te repareren is. Het probleem vermoed ik in de stuurtrap van de luchtkleppen.
Iemand hier al van gehoord en/of een oplossing hiervoor? Onderdelen vervangen en solderen is geen probleem.

Alvast bedankt,

Bas.

sgm

Geplaatst door sgm , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

Pascal Limpens PRO, 8 jaar geleden

Laat de drukken van je airco systeem ff checken. Bij te weinig
koudemiddel kun je ook een verschil tussen links en rechts krijgen.
Als ik het goed heb is de bijrijderskant kouder.

Succes, Pascal.

sgm, 8 jaar geleden

Volgens de dealer zou de enige manier zijn om de hoeveelheid koudemiddel te meten, de airco te legen en dan de hoeveelheid (of het gewicht) te bepalen.
Verder, zo lang de airco goed werkt, zou er toch voldoende middel in moeten zitten? Dan zou de druk toch ook altijd goed moeten zijn, want het is een dampspanning?

Kun je iets meer vertellen over hoe dit werkt?

Groeten,

Bas.

sgm, 8 jaar geleden

Pascal, het opnieuw vullen heeft de problemen verholpen. Heb de afgelopen tijd diverse kleine en grotere ritjes gemaakt en vandaag voor het eerst de woonwerkroute. De airco functioneert weer naar behoren en de bijgeluiden zijn ook verdwenen. Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.