Renault Laguna: Blijft bij warme motor hoog stationair draaien.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8I 16v

Bij een warme motor blijft de motor staionair +/- 2000 tpm lopen, trapt men op het gaspendaal kan het toerental terugvallen of stationair nog hoger gaan lopen tot wel 6 tot 7000 tpm. Door de auto van contact te zetten valt deze weer terug in toeren na het starten, maar kan weer in toeren gaan oplopen als men op het gaspendaal drukt. De stappen motor is vorig jaar al vervangen en het euvel is wel verminderd maar niet verdwenen. Het lijkt erop dat de motor meer problemen in de zomer (hogere buiten temp) heeft dan in de winter (sporadisch voor komen van euvel).

wat kan hier het probleem zijn en wat kan er aan gedaan worden?
Weet iemand hier raad mee?

R.Beckers

Geplaatst door R.Beckers (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

AS1 (105), 16 jaar geleden

laat iemand eens meekijken onder de motorkap naar gasklephuis/gaskabel of deze blijft hangen bij gaspedaal loslaten.

willyvan (5) PRO, 16 jaar geleden

kijk eens de massa kabel aan versnellingsbak deze vervuilt bij massa punt bij bak dan kan je ook rare stoorringen krijgen ,effe voor losmaken en goed schoon maken

mkroon (0), 16 jaar geleden

Zie dat ie alleen bij warme motor hoog is, en misschien heb je het al opgelost, maar toch...

Ik weet niet hoe de gaskabel gemonteerd is bij een Laguna 1.8, maar als dit enigzins lijkt op die van een 2.0 16v Espace, kan het misschien zijn dat de gaskabel, als deze is los geweest, niet helemaal goed is monteerd in de houder/doorvoer op het inlaatspruitstuk. Zie pijl op foto. Het rubber aan het einde van de buitenkabel moet nl goed in de houder/doorvoer op het inlaatspruitstuk geduwd worden.

Had hier nl ook last van toen ik de kabel weer had gemonteerd!

Je kunt eens proberen met je voet onder het gaspedaal deze helemaal terug te duwen. Als het toerental zakt heb je grote kans dat dit de oorzaak is! Suc6

gr,
Martin

[url=http://imageshack.us][img]http://img292.imageshack.us/img292/4176/...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.