Renault Laguna: kruiskoppeling defect?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Het volgende probleem: als ik in een lange bocht naar links draai, bv op een knooppunt, dan hoor ik rechtsvoor een soort klapperend geluid. Je moet goed luisteren. Het geluid van een kruiskoppeling die een te scherpe bocht maakt. Nu hoorde ik gister het geluid ook op een recht eind. Vervolgens heb ik even wat dingen geprobeerd. Bij gas geven of gas los hoor je niets, bij het op snelheid houden van de auto hoor je het geluid ook. De wiel moeren zitten allemaal vast. Banden spanning is ook goed: 2,4 links en rechts.
Is het de kruiskoppeling die de geest gaat geven of is het toch wat anders?

HerZon

Geplaatst door HerZon (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

HerZon (0), 16 jaar geleden

Niemand een oplossing?

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

ik vermoed een wiellager.
een homokineet die versleten is hoor je meestal alleen bij helemaal uitsturen naar links of rechts en meestal hoor je bij een bocht naar links ook de linkse homokineet omdat deze een grotere hoek maakt.
als je een bocht naar links maakt,komt echter wel de meeste druk op het rechter wiellager...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.