Renault Scenic: borgbout versnellingsbak Scenic '98

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i

Beste Mensen,

Over mijn vraag zijn al meerdere topics maar kan het antwoord niet echt vinden.
2 dagen terug na ongeveer 70km te hebben gereden ging die in de 5e versnelling in eens in z'n vrij (2 keer achter elkaar in 5min tijd. daarna langzamer gereden en toen niet meer. Er is al langere tijd een fluitend/zoemend geluid in 4e en 5e versnelling hoorbaar. Heb dit forum nagekeken en dit is er waarschijnlijk aan de hand: Borgbout los van vijfde versnelling. in een oplossing werd gezegd deksel die met drie m8 vastzit losmaken en daar zit ie achter (aan linkerkant van de bak?) waar zit dit deksel? Hier wordt ook over dit zelfde ding gepraat: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p... Weet ie mand waar ik die precies kan vinden of heeft een foto hiervan? Zou dit probleem ook kunnen komen omdat bij de korte as van de bak lekkage is en er bijna geen olie meer in de bak zit?

Dankje alvast

wreedo01

Geplaatst door wreedo01 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

antonio (0), 13 jaar geleden

Als er lekkage is bij de as moet je dat eerst laten verhelpen, dit kan opgelost worden door een nieuwe ashoes te laten monteren. Ik was daarvoor incl. nieuwe olie in de bak 100 euro kwijt, niet bij de dealer maar bij een universele garage bij mij om de hoek. Als je dat niet laat doen is een nieuwe versnellingsbak natuurlijk veel duurder en dat duurt denk ik echt niet lang als je zonder of met te weinig olie in de bak rond blijft rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.