Renault Clio: brandend accu lampje maar accu laadt wel bij

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9d

beste lezers
ik heb eigeniljk 2 probleempjes.ten eerste is mn radiateur aan de zijkant uit elkaar geklapt tijdens het rijden en vraag me af hoe dit kan omdat volgens mij alles normaal werkt,helaas kan ik dit niet helemaal controleren omdat die klote fransen geen themometer in het dashbord hebben gezet zodat ik de temperatuur niet kan controleren.mn 2e en eigenlijk belangrijkste probleem is nadat ik mn radiateur vervangen had mn accu lampje bleef branden.ik heb de spanning over mn accu gemeten maar die is ruim 16volt(veel te hoog).nu ben ik bang dat ik een sense draad van de spanningsregelaar heb beschadigd maar aangezien er niet veel ruimte is kan ik ook niet veel zien.op de dynamo zitten 3 draden aangesloten voor zover ik kan zien . 1 dikke zwarte en 2 van de regulator een witte en gele.wie kan mij nu verder helpen of zit ik er helemaal naast.
met vriendelijke groet ronald

ronald d

Geplaatst door ronald d (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

fastbreakrijder (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk een kapotte spanningsregelaar.
deze even vervangen.

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

Je hebt toch niet een massaverbinding geraakt tijdens werkzaamheden radiateur? 16V is veel te hoog n duidt op defecte spanningsregelaar of slecht contact. Controleer eens de massaverbindingen van min-pool accu naar chassis en motorblok.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.