Renault MEGANE SCENIC: Brandstoffilter vervangen in tank.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M A7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Beste mensen,
Ik heb een Renault Scenic 1 phase 2 uit 2003. En het ziet ernaar uit dat ze net in dit jaar bedacht hadden dat de brandstoffilter in de pomp-unit hoort in de benzine tank, en niet gewoon los onder de auto ergens. Nou heeft deze auto 300k km gereden en normaal gesproken zou deze allang vervangen moeten zijn. De dealer geeft aan dat je deze nooit hoeft te vervangen maar das niet echt logisch. Als hij kapot gaat mag je natuurlijk de hele unit vervangen en das natuurlijk jammer. Wat zou jullie advies zijn om hem toch te vervangen of toch gewoon laten zitten. En de vraag is dan natuurlijk ook, is dat te doen, kan deze wel vervangen worden? Alle feedback is zoals altijd van harte welkom.

dideveed

Geplaatst door dideveed , lid sinds 12 jaar geleden

4 Reacties

viper_ren PRO, 1 jaar geleden

Ik heb nog nooit ene moeten vervangen om 1 of andere rede.

De filter zit in de vlotter en als je dit samen wil vervangen is het al redelijk kostelijk.

Heb je proberen met de auto??

Als dit niet het geval is, zou ik daar niet van wakker liggen en die gewoon laten zitten.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Dit filter wordt NOOIT vervangen , als je hem wel wilt vervangen kost je dat ook de benzinepomp , het plastic wordt door de benzine bros en hard , huis breekt kapot.
Nieuwe pomp kost een paar honderd euro , geen klachten lekker laten zitten.

dideveed, 1 jaar geleden

Oke viper_ren en kaleido 1. Ik heb idd geen probleem met de auto. Het was meer preventief bedacht. Maar das niet zo'n goed idee blijkbaar dus ik laat hem lekker zitten!
Dank je voor jullie inzicht en aangezien er geen probleem is, kan het topic dicht. Thx again!

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.