Renault Megane: Brandstofmeter werkt niet icm LPG-installatie

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Goedendag allemaal,

Zojuist een Megane 2 binnen gekregen die wij ongeveer drie maanden geleden als occasion hebben verkocht. Zit een LPG-installatie in van Eurogas (Omega systeem) en de klant heeft er veel plezier van.

Het enige wat hem hindert is het feit dat hij van de brandstofmeter in het instrumentenpaneel geen betrouwbare indicatie heeft van de hoeveelheid benzine die nog in de tank zit. Tankhoeveelheidindicatie van Lpg gaat mbv ledjes en dat is goed. Systeem raakt eigenlijk over de flos omdat de boordcomputer niet weet dat er op lpg gereden word en wel van alles berekend mbt tankinhoud/ gemiddeld verbruik etc..

Nu ben ik (na overleg met de klant) van plan om de boordcoputer op een of andere manier uit te schakelen, weet iemand wellicht hoe ik dit kan doen of is er iemand die ooit al een trucje heeft verzonnen om het probleem van de verkeerde brandstofniveau toch goed te kunnen weergeven.

Alvast bedankt voor reacties,

Teun

runtoteun

Geplaatst door runtoteun (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan4911 (0) PRO, 12 jaar geleden

wij hebben er ook voor de benzinemeter een ledschakeling ingemaakt die de hoeveelheid benzine in de tank aangeeft, werkt naar alle tevredenheid van de klant. Een reset relais voor de electronica werkt niet altijd. Wel moet je er rekening mee houden dat het weerstandsverloop van de vlotter niet lineair is. boordcomputer uitschakelen zal niet gaan omdat je dan allerlei foutmeldingen krijgt.

harm4140 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, bij de megane 2 "kijkt"de computer alleen naar de tankmeter als de auto op kontakt/wordt gestart, de rest van de zelfde rit volgt de tankmeter de verbruiks meter van de auto, maw het benzine
niveau zakt terwijl je op gas rijdt en dus een onjuiste waarde geeft. dit is normaal en kan niet gewijzigd worden.
groet Harm

runtoteun (0) PRO, 12 jaar geleden

Goedendag,

Sorry voor late reactie, inmiddels vier weken geleden de 'fopper' bij de tankmeter vervangen en daarmee het probleem opgelost. Bedankt voor het meedenken.

Groeten,

Teun

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.