Renault Megane: Afslaande motor bij stationair draaien.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo, de megane van mijn dochter slaat vaak af als ze bijvoorbeeld bij een verkeerslicht moet stoppen.Ik heb bougies en luchtfilter al vervangen maar het helpt niet. Moet ik hem dan stationair harder laten lopen, of is hier een andere tip/oplossing voor. We ruiken ook een sterke benzinelucht af en toe. gr.george

bruig1

Geplaatst door bruig1 , lid sinds 12 jaar geleden

7 Reacties

Renaultmonteurtje PRO, 10 jaar geleden

gasklep + stationair stelmotor reinigen

bruig1, 10 jaar geleden

Hallo, bedankt voor je reactie. De gasklep in de carburator kan ik nog wel vinden ,maar de stelmotor wordt wat problematischer voor mij. Moet deze verwijderd worden uit een huis of iets dergelijks. Kun je mij misschien van wat meer informatie voorzien. En kan ik hier carburatorreiniger voor gebruiken of iets anders. Alvast bedankt gr.george

Mausx, 10 jaar geleden

Goed controleren op vacuum-lekkage. mischien ergens een slangetje lek.

RPJdeWeert, 10 jaar geleden

Carburateur???? Denk het niet.... check voor de stappenmotor dit topic: http://www.meganeclub.nl/fora/index.php?...

abc PRO, 10 jaar geleden

slang MAP sensor goed controleren op scheuren

bruig1, 10 jaar geleden

Heren hartelijk bedankt voor jullie tips. Na het reinigen van de stappenmotor met carburateurreiniger liep de motor gelijk beter. Ook de "rotor" in de stappenmotor liep wat stroef,maar is met wd40 gangbaar gemaakt. Bedankt!

nd-photo.nl, 10 jaar geleden

Ik had er ook last van, bij mij was het euvel een lekker MAP sensor vacuumslang. Kan geen kwaad om deze ook gelijk te vervangen voor een paar euro!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.