Renault Megane: storingscode 400 bij uitlezen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5, 74kw

lampje motermanegment brand en servicelampje. bij uitlezing geeft hij code 400 egr klep aan.de klep is schoon gemaakt en na een reset bleven de lampjes uit. nadat de moter weer een paar uur stilgestaan had en er opnieuw gestart werd gingen ze beide direct weer aan.de klep is kapot word gezegd,kosten 238 euro.dat zou kunnen, maar mijn vraag is :is het bij deze code melding(code 400 egr klep) altijd perce dat de klep die vervangen moet worden of kan het dan ook nog iets anders zijn en word het een lange zoektocht cq kostenpost?

de gouw

Geplaatst door de gouw (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Officieel is code P0400 - Exhaust Gas Recirculation "A" Flow
Er is dan sprake van te veel of te weinig recirculatie van gassen.
Moet je maar hopen dat de fabrikant dat ook zo gelezen heeft.

Als de dealer uitleest zou je een iets specifiekere melding kunnen krijgen.
Maar ook meldingen op het elektrisch circuit kunnen betrekking hebben op de klep, de bedrading, de voeding (een zekering) of zelfs de computer.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

@ oldford, in dien de TS bij renault is geweest dan heeft de DF code DF400 gekregen. welke op de EGR klep slaat, het stukje er achter DEF 0-1-2-3 CO of CC is zeer belangrijk, omdat deze een exactere omschrijving van het probleem geeft

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

Als er geen grote brokken in de klep zaten, is het beter te vervangen. heb al zo vaak schoongemaakt om dan een week later toch te vervangen.

de gouw (0), 12 jaar geleden

egr klep is nu vervangen maar maakt nauwelijks verschil in het trillen in stationair en ook geen betere trekkracht,nu naar de luchtmassameter gekeken en daar is 1 van de twee weerstanden (de platinaplaatjes) kappot.kan ik deze zelf vervangen(door hetzefde merk) en moet deze dan door renault ingelezen worden of is dat bij vervanging door hetzefde merk niet nodig?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.