Renault MEGANE: Cabriodak valt in storing/weigert

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K4M T7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 83

Hallo, ik zal mezelf even voorstellen.
Ik ben raymon, trotse nu minder trotse eigenaar van een megane cc uit 2004.

Sinds vandaag had het dak er geen zin meer in. Het dak gaat gewoon open zoals het hoort. Maar als je gaat rijden begint die te piepen. Zie handleiding. Dak defect en service lampje gaat branden.

Als ik de kap weer omhoog wil doen gaat de kofferbak een stukje open en valt meteen in storing en weigert.

Ik heb geprobeerd dak handmatig in en uit geklapt. Zonder resultaat.

Voorste micro switch gemeten waren goed. Alle kabels bekeken maar geen breuken kunnen vinden.

Bij het noodprogramma wat in het boekje staat doet alles het perfect maar zonder blijvend resultaat.

Auto is uitgelezen met delfi
Foutcode:Df007 dak positie ongeldig.

Hoop dat iemand me kan helpen. Zit met me handen in het haar......

R.Boltje

Geplaatst door R.Boltje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

viper_ren (0) PRO, 5 jaar geleden

Volgens mij gaat er toch ergens een sensor zijn die stuk is ofzo want anders zou hij geen fout geven op de positie van het dak.

Anders eens laten uitlezen bij de dealer zodat die de parameters eens kan bekijken zodat je een duidelijker beeld hebt van wat er goed is en wat niet

R.Boltje (0), 5 jaar geleden

Gister ook nog bij de dealer geweest. Sorry vergeten te vermelden. Die heeft er even gekeken. En attendeerde me op de microswitch. Maar verder durfde die het niet te zeggen.

Vandaag maar even een beetje rond bellen. En een andere Renault garage vragen. Mischien hebben die er wat meer verstand van. Dan de garage waar ik gister was.

viper_ren (0) PRO, 5 jaar geleden

Dit zou kunnen kloppen hoor.

Heino4267 (110), 5 jaar geleden

Wellicht is dit bij jou van toepassing? https://www.problemcar.nl/nl/professiona...

En ik weet niet waarmee dat is uitgelezen: bij de dealer staat in de Renault schermen een hele uitleg over wat je kan ondernemen voor foutoplossing. Wellicht moet je dat fotograferen of via een Renault/Megane forum de servicedocumentatie raadplegen hoe je in zo'n geval moet handelen.

R.Boltje (0), 5 jaar geleden

Probleem is opgelost.

Linker achterpaneel zit een positie sensor voor de hoedeplank. Sensor was door trilling losgeschoten. Even vast klikken en werkt weer 100%

Bedankt voor de hulp

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.