Renault MEGANE SCENIC: carter ventilatie.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: F4R 17, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

hallo,heb net ontdekt dat er bij onze megane scenic een slang los hangt van de carter ventilatie,heb gezien dat deze ergens vanaf gebroken is,en weet niet waar die op zit,heb ook gezien dat een stukje aansluiting nog in de slang zit,het gaat zich hier om de slang die vanaf de membraam naar beneden gaat langs de linker kant cilinderkop,verder weet ik niet waar die op hoort.Heb alles bekeken maar zie geen aansluiting op of onder de inlaatspruitstuk,wie kan mij helpen? alvast bedankt.

flow

Geplaatst door flow , lid sinds 16 jaar geleden

5 Reacties

ronny503, 2 jaar geleden

Kunt u foto's maken want nu blijft het gissen om wat voor een slang het gaat.

flow, 2 jaar geleden

ik zal proberen een foto te plaatsen,er zit links in de inlaatspruitstuk een membraam(vacuum pot) daar komt die slang vandaan.Membraam zit achter het gasklephuis,kant van het schutbord.Hoop dat het zo wat duidelijker is.

flow, 2 jaar geleden

ik ben er uit! ik heb de inlaatspruitstuk eraf gehaald in de hoop dat er een aansluiting zit,terwijl ik de spruitstuk rond draaide kwam er tot mijn verbazing heel veel olie uit zeker een halve liter,dus dat klopt niet erg,heb meteen die olie afscheider eraf getrokken en uitelkaar gehaald en zag wat er aan de hand was,de veer achter de membraam zat niet meer op zijn plaats waardoor het spruitstuk met olie werd gevuld omdat er een constante doorstroming plaats vond,maandag gaan we de gemodificeerde delen bestellen onderdeel nummers 8200291355 en 8200280347 die slang waar ik het eerder over had is niet afgebroken maar af geblind.Ik snap wel dat er wat olie in het spruitstuk zit maar zoo veel? zou het verstandig zijn om een oilcatch tank te plaatsen?

.

flow, 2 jaar geleden

hier is het duidelijker te zien,https://www.drive2.ru/l/9501694/ wel op zijn russisch maar wel duidelijk.

flow, 11 maanden geleden

heb een modificeerde carter ventilatie gekocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.