Renault MEGANE: Centrale vergrendeling en handsfree functie werken s'morgens nie

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4R Z7, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 99

Ik heb een merkwaardig probleem: Als ik s'morgens bij de auto kom moet ik eerst wel 10 keer op open/sluiten van de sleutelkaart drukken voordat de auto eindelijk een keer van slot gaat. De handsfree functie werkt dan helemaal niet. Als de auto weer even gereden heeft dan is er niks meer aan de hand en werkt alles weer naar behoren. Beide sleutelkaarten zijn dus goed, en de batterijen zijn ook nieuw. Tevens is de accu vervangen omdat deze op was na 8 jaar. voor het vervangen van de accu was het probleem al aanwezig. Sleutelkaarten heb ik nooit problemen mee gehad.
Hij doet bij beide sleutelkaarten precies hetzelfde.
Geen storings codes aanwezig.
Tevens heeft de auto er s'morgens wel eens last van dat het Renault navigatie systeem traag is
Heb lekstroom gemeten met een Multimeter tussen de min pool en de min kabel deze gaf aan 5.15 mA.'
Accu is goed is 72 Ah en een koude start van 680 A

Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn?

Groet,

Jan Derk.

jdvdvinne

Geplaatst door jdvdvinne (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Safrane10698 (0), 8 jaar geleden

Let er eens op of de storing voorkomt als de kaart koud is. Voorbeeld de kaart ligt in je woning waar het smorgens 19 graden is. De kaart is dat dan ook.

Na eerste keer rijden heeft de kaart in de kaartlezer of je broekzak gezeten en is deze ruim 30 graden. De batterij is daardoor veel krachtiger en zal dus beter werken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.