Renault MEGANE: koppelingspendaal

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: H4J A7, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 96

Hallo allemaal

mijn renault megane estate bwjr 2011 met nu 70xxx op de teller,
grijpt de koppeling pas heel laat aan (hoog) is mischien nog maar een centimeter of 2 over voordat je je voet er af hebt.

Nu heb ik deze auto pas gekocht ( met garantie uiteraard ) maar nu zeggen ze bij de renault dat dat meer voorkomt bij deze auto,s en ze er niks aan kunnen doen.

Nu wil ik graag weten of dat ook echt zo is, voordat dadelijk mijn garantie voorbij is en mijn koppeling toch gebreken heeft.

Alvast mijn dank!!

patrick39

Geplaatst door patrick39 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (110), 7 jaar geleden

Dit is een bekend verschijnsel bij nieuwe Renault rijders.

Je auto heeft een hydraulishc of zelfstellende-kabel koppelingspedaal.
Qua constructie zitten die altijd zo hoog qua aangrijppunt en dat hoge aangrijppunt heeft niets te maken met koppelingsslijtage: het komt door de constructie.
Maak je geen zorgen: zo lang de auto goed rijdt en goed koppelt/schakelt is dat hoge aangrijppunt alleen iets om aan te wennen.
Wel kan je de garage vragen om te kijken op welk punt de koppelingsgaffel staat, om zo te acherhalen of de koppeling versleten is of niet.

patrick39 (0), 7 jaar geleden

Hartelijk dank voor de info Heino,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.