Renault Megane: Claxon-achtig geluid van onder de motorkap bij gasgeven.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0/16V

Beste forumleden;

Ik hoor sinds kort regelmatig een claxon-achtig geluid van onder de motorkap bij gasgeven stationair en rijden in een lage versnelling bij constante snelheid (bij hogere versnellingen wordt het waarschijnlijk overstemd door rijwind- en banden geluid). Het lijkt samen te gaan met wisselend vacuum. Motorloop is normaal, trekkracht is goed en verbruik ook, geen storings meldingen.
Wat kan dit zijn en is het iets om me zorgen over te maken?

Groet;


Karsten

Megane20

Geplaatst door Megane20 , lid sinds 16 jaar geleden

6 Reacties

kawaZ750 PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk de inlaatlucht geluiddemper achter op het inlaat spruitstuk. ga ff langs de dealer, je hebt immers garantie.

abc PRO, 15 jaar geleden

idd vacuum pot achter op het inlaatspruitstuk hier is een aanpassing voor. bij de dealer bekend

Megane20, 15 jaar geleden

Was is de functie van die vacuumpot en wat veroorzaakt dat geluid?
Doordat ik er een Green open luchtfilter op heb zitten hoor ik het waarschijnlijk beter.
Moet ik er meteen mee naar de dealer of kan het geen kwaad om er even mee te wachten tot het mij uit komt om naar de garage te gaan?

abc PRO, 15 jaar geleden

geloof niet dat het direkt kwaad kan maar hou er rekening mee dat de dealer waarschijnlijk als eerste het luchtfilter de schuld geeft.

Megane20, 15 jaar geleden

Beste abc;

Wat veroorzaakt dat geluid (zitten er kleppen of membranen in zo'n demper?) en in hoeverre kan het aan dat luchtfilter liggen?
Ik was het een keer per jaar uit met de cleaner van Green. Na uitspoelen en drogen voorzie ik het van Green Filter Oil.
Green is een gerenomeerd filtermerk net als bijv. K&N.
Als ik met een nat wit doekje over de binnenkant van de slang heen ga die tussen filter en smoorklephuis zit blijft het brandschoon dus het kijkt me wel een goed filter.


Groet;

Karsten

pieterp9094 PRO, 15 jaar geleden

Probeer het eens met een origineel filter, dan weet ben je die dealer die het daar op wil gooien in ieder geval voor. Zo'n filter is wel leuk maar in sommige gevallen wel tricky.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.