Renault Mégane Estate 2012: Climate Control verschillende temperaturen uit elk ventilatiegat

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K R8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 81

Goedemiddag allen,

Ik heb een Renault Megane 2012 ph1 met een vaag climate control(CC) probleem. Ik zal het zo duidelijk mogelijk proberen te omschrijven:
Er is een temperatuurverschil tussen links en rechts bij het verwarmen van de auto. Links is warmer dan rechts. Bij het opwarmen is er bij de middelste ventilatiegaten ongeveer 3 graden verschil. Echter als de auto op temperatuur is (bv 20 graden) en de CC moet regelen is het links nog steeds op dezelfde temperatuur en rechts koud. Voor de voetenventilatie is dit effect nog veel groter, er komt daar ook meer lucht uit links en die is veel warmer dan rechts. Als tijdelijke oplossing heb ik nu de CC op de ontwazemventilatie staan want die is niet tweezijdig geregeld en blijft op een goede(lauwe) temperatuur staan. Als het systeem op "auto" staat komt er ook veel warmere lucht onder uit dan boven als de auto op temperatuur is. Bij warme temperaturen werkt de airco prima, ook op automatische stand en is de temperatuur overal gelijk.

Wat al geprobeerd is:
Ik ben langs 2 Renault garages geweest en beide hebben niets in de computer kunnen vinden en het systeem proberen te updaten en resetten. Er zat al de nieuwste versie op en de reset is gelukt, echter veranderde er niks. Voor hun was de enige oplossing het hele dashboard er af te halen om te kijken. Ik vind het niet erg als dat zou gebeuren, maar dan moeten ze wel zeker weten wat het probleem is.

Ik baal als een stekker van dit probleem, zodra het ook maar een beetje fris buiten is zit ik in kurkdroge lucht en branden mijn ogen mijn hoofd uit. Is er iemand die weet wat voor kleppen, leidingen, of andere afgebroken onderdelen dit kan veroorzaken?

Bij voorbaat dank!

Deegroller

Geplaatst door Deegroller (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.