Renault Twingo 2011: Computer van de auto loopt vast

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: K9K P8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 63

Nadat de auto is uitgelezen zou er een kapotte temperatuur sensor turbo zijn. Garage heeft er een nieuwe sensor op gezet.
De software moest geupdate worden om de sensor te herkennen. De computer loopt vast. Auto nu onbruikbaar. Nieuwe computer kost een kleine 800 euro en levertijd is 5 werkdagen.
Heeft iemand dit ooit eerder gehoord of meegemaakt.

aheij

Geplaatst door aheij (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

Is die garage een onafhanlijke garage of specialist of is het een Renault dealer?

Normaal hoef je bij het vervangen van een tenperatuur sensor de software niet te updaten.
Alleen als de oude sensor een fout had en er een verbeterd/veranderd type sensor is, kan het nodig zijn.

Is er tijdens het updaten een externe stroombron gebruikt om er voor te zorgen dat het accu voltage van de auto niet te ver daalde?

Wat zegt de garage hierover? Zij deden iets waardoor de computer is overleden.

    Het is Nissan en Renault dealer. Je stelt goede vragen die ga ik zeker voorleggen aan de garage. Volgens het uitlezen zat er een storing in de oude sensor. Ik had geen motorische klachten alleen de melding in het display en na het uitlezen is de cruise control ook uitgevallen. Ze willen een 300 euro van de reparatiekosten afhalen. - aheij (0), 3 jaar geleden

aheij (0), 3 jaar geleden

Het is Nissan en Renault dealer. Je stelt goede vragen die ga ik zeker voorleggen aan de garage. Volgens het uitlezen zat er een storing in de oude sensor. Ik had geen motorische klachten alleen de melding in het display en na het uitlezen is de cruise control ook uitgevallen. Ze willen een 300 euro van de reparatiekosten afhalen

oldford (0) PRO, 3 jaar geleden

En? Hoe is dit afgelopen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.