Renault Megane: Cruise Control werkt soms wel soms niet

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi 81KW

Ik heb sinds kort een Megane III Estate van 2013. Prima auto, alleen soms doet mijn Cruise Control het wel en soms doet ie het niet. Soms staat in het display `regelaar` en werkt alles naar behoren. Andere keer staat er na starten niets in het display en werkt de CC niet. Als ik dan vervolgens de schakelaar in de middenconsole even naar neutraal zet en vervolgens de CC weer aan zet werkt alles weer prima en verschijnt er ook weer `regelaar` in het display.

roelamar

Geplaatst door roelamar (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 8 jaar geleden

Kan diverse oorzaken hebben , advies eerst uit laten lezen.

roelamar (0), 6 jaar geleden

Het probleem is er nog steeds en uitlezen heeft niets opgeleverd. Auto is net bij de dealer geweest en zij kunnen niets anders bedenken dan de regelaar vervangen.
Ik heb op dit forum eens gelezen dat iemand zei dat de schakelaar achter het rempedaal kan worden bijgesteld. Hoe kan ik dit doen?

ofstone (0), 6 jaar geleden

De schakelaar op het rempedaal heeft denk ik niets te maken met jouw probleem. Als ik het goed begrijp is de keuzeschakelaar waarmee je de cruise control, speed limiter of uit, selecteert het probleem. Of de bedrading van het geheel.
Die knop kan gewoon uitgelezen worden.

Heino4267 (200), 6 jaar geleden

Kijk ook eens of je remlicht blijft hangen op het moment dat de CC niet werkt: zodra je remlichten gaan branden, wordt de CC uitgeschakeld. Idem met het koppelingspedaal: zodra je dat intrapt, wordt ook de CC uitgeschakeld. Je moet dus twee schakelaars controleren!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.