Renault Megane: Tapeindjes uitlaatspruitstuk lekken

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: k7m

De tapeindjes van achter het uitlaatspruitstuk van mijn megane cabrio lekken olie. Ik heb geprobeerd om de tapeindjes uit de blok te halen, vervolgens er pakkingspasta op te smeren en vervolgens terug te monteren maar ze blijven lekken. Dit heb ik 2x geprobeerd, 1e keer met goedkope pakkingspasta die ik nog liggen had, 2e keer met pakkingspasta van loctite en vervolgens ook een nieuwe pakking tussen blok en spruitstuk gemonteerd.

Zelf heb ik al gelezen dat loctite borging voor bouten zou helpen, maar zou dit ook nog wel werken bij zo'n hoge temperatuur? Iemand ervaring met dit probleem?

Bartjeee21

Geplaatst door Bartjeee21 , lid sinds 7 jaar geleden

3 Reacties

ron001, 5 jaar geleden

Loctite Thread sealant 2620 geschikt voor hoge temp en heeft grote sterkte. let op draad goed ontvetten met pluisvrij lapje en remmen reiniger (niet in het draadgat spuiten maar op het lapje)

Bartjeee21, 5 jaar geleden

@ron001 bedankt, morgen een op zoek gaan naar die loctite. De vorige keer had ik ook de tapeindjes ontvet met remreiniger en wc-papier, maar de gaten met schroefdraad zelf had ik toen niet ontvet. Vervolgens er loctite si5920 pakkingspasta aan gesmeerd en gemonteerd. Na een stukje rijden kwam er rook van onder de kap die over het uitlaatspruitstuk zit, en ik denk dat toen dus de pakkingspasta gesmolten/verbrand is.

@405 jup de gaten met schroefdraad zijn doorgeboord naar het oliekanaal, en 2 gaten (onderste helemaal links en rechts) zijn doorgeboord naar het kanaal waar koelvloeistof door loopt. Ik had een tijdje geleden eens gezocht op het forum naar olielekken van de k7m motor en kwam toen uit op de tapeindjes. Op de pakking en aan de tapeindjes zelf is ook mooi te zien dat de olie van daar komt, althans dat hoop ik toch, ofwel en ik mezelf weer iets aan het wijsmaken :p

Bartjeee21, 5 jaar geleden

Jammergenoeg kwam het lek toch niet van achter de tapeindjes, maar blijkt het een lekke koppakking te zijn. Ik ben nu bezig met deze te vervangen, en ik zie ook net dat de gaten in de kop voor de bouten van het inlaatspruitstuk ook doorgeboord zijn tot in de kop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.