Renault Megane: auto draait alleen stationair of veel te hard geen deellast

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo, ik heb hier een megane uit 2005, hij geeft de melding contrleer injectie, lampje motormanagement brand ( al heb ik hem uitgelezen met een maxidata en die zegt MIL off). probleem is dat de auto perfect staionair draait op 900rpm, zogauw een beetje gas wordt gegeven, schiet hij echter meteen door naar boven 2000 toeren. tussen 1000 en 2000 is niet haalbaar. ik heb de luchtmassaregelaar gedemonteerd, was eigenlijk niet vuil, toch maar schoongemaakt. de BDP sensor is verleden jaar gewisseld, maar goed, dan kan die ook niet stationair goed draaien. ook op hoge toeren draait hij heel goed, waardoor ik injectors, bougies, bobines en alles niet wantrouw. alles werkt eigenlijk naar behoren behalve dan dat ie geen deellast draait. div stekkers gecontroleerd en gereinigd, allemaal geen bijzonderheden. het probleem doet zich niet altijd voor maar wel vaak. iemand een idee?
bedankt alvast, Marc

colliemestreech

Geplaatst door colliemestreech (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou eerst eens uitlezen met dealer apparatuur. Die Maxidiag wil nog wel eens verkeerde resultaten tonen.

jvdijk79 (0), 8 jaar geleden

Stappenmotor schoonmaken deed het bij mij.
10 minuutjes werk.
Demonteren, en met wd40 schoongemaakt.
Stationair zakte direct van 1500 naar 700.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.