Renault Megane: Stationair Toerental probleem!

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6E

Beste mensen hier mijn probleem (auto = Renault Megane 1 Cabrio 1.6e uit 97)

Afgelopen zomer starten ik de auto en begon hui uit zichzelf naar de 4000 toeren te jagen, ik heb toen de auto uit gezet en toen weer aan waarna het probleem verholpen was.

Nu had ik afgelopen woensdag weer het zelfde probleem alleen kreeg ik het niet weg door de auto opnieuw te starten. maar ik moest de computer resetten.
(+ pol van accu los gehaald en 45 min gewacht toen weer aangekoppeld 5 min stationair laten lopen en toen 50km gaan rijden.)
Mijn probleem was weer verholpen.

Maar vandaag heb ik het weer. dit is dus pas 2 dagen geleden weer gebeurd.

hoe los ik dit probleem definitief op? ik denk dat het de boord computer is aangezien hij het na resetten weer goed doet. (voor een aantal dagen)

Misschien ook goed om te zeggen, als ik dit probleem heb en ik probeer ermee naar huis te rijden. zodra ik dan 80 rij en ik trap de koppeling in dan jaagd hij hem niet naar de 4000 toeren maar dan schommeld hij driftig tussen de 2000 en 4000 toeren.


Ik heb gehoord dat ik de computer moet laten uitlezen, kan dit kloppen en zo ja wat zijn gemiddeld de kosten hiervan.Alvast bedankt voor jullie hulp!

Dvalken

Geplaatst door Dvalken , lid sinds 5 jaar geleden

4 Reacties

limbra, 5 jaar geleden

Reinig de stappenmotor eens , baad het niet dan schaad het ook niet ,
gasklephuis reinigen is ook een optie .

Brand het motorstoringlampje ? zo ja dan de auto eerst uit laten lezen ,
wat de kosten hiervan zijn kan ik weinig over zeggen , tussen de € 20,- en de € 60,- kun je wel op tellen .

succes.

Dvalken, 5 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie,

Nee het storingslampje brand niet, ik heb even u raad opgevolgd en de stappenmotor en gasklephuis schoongemaakt.
ik heb tevens de accu pool los gelaten om de computer te resetten, nu maar hopen dat het werkt, anders even kijken naar een andere stappenmotor want hij was flink zwart.

nogmaals bedankt!

Raabje2, 5 jaar geleden

Ik heb met een Renault Megane 1e type ook veel van dit soort problemen gehad (en af en toe nog)

Gashuis reinigen en stappenmotor nakijken heeft bij mij wel geholpen, gashuis is al een paar keer gereinigd. Ik tank nu ook alleen nog maar BP Ultimate, na wat storingen met de benzine toevoer (daarvoor altijd witte pomp benzine).

e, 5 jaar geleden

ik heb ook een keer dergelijk probleem gehad toen ik de gasklephuis had gedemonteerd en weer in had gezet met 2 schroefjes ,het is een heel simpel klus maar de toerenteller op stationeer ging steeds op en neer van 750-en 3000 ,heel even deed hij het gewoon maar na gasgeven deed ie weer gek ,naar gewone 2 garages geweest om verhaal te halen maar leverde niets op ,toen heb ik het zelf bedacht dat het niets anders kon zijn dan :omdat hij voor gasklep en achter tegen de luchtfilter 2 rubber ringen heeft ,is het zag ik omdat die ring heel lang in had gezeten en door warmte vervormd/platgedrukt was aan een kant ,en ik de verkeerde kant weer had ingezet ,dus kwam daar valse/teveel lucht binnen wat niet de bedoeling was,heb een nieuwe ring geplaatst en geen problemen tot nu toe ,later zei een dealer toen ik dit zei ,ja wij vervangen altijd de ringen als we ermee bezig zijn geweest en wist ook gelijk hoe de ring eruit zag als die lang had ingezeten ,dus misschien alleen de ring vervangen aan de motor zijde kan helpen,is een suggestie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.