Renault Megane: Koude kachel. Berline 1.6 '98

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

De kachel van mn Megane wil maar slecht warm worden. Het wijzertje in het dashboard gaat keurig naar het midden, zij het niet snel, maar oké...

De thermostaat lijkt goed te zijn want wanneer ik hem koud start voel ik wel dat de slang naar de radiateur in eerste instantie koud blijft terwijl de slang naar de kachel opwarmt.

Vorig jaar heb ik, oa. op aanraden van dit forum, de boel doorgespoeld met soda wat mij een lekke radiateur opleverde, toeval...? De radiateur heb ik toen keurig vervangen. Met een tuinslang heb ik toen meteen de kachelradiateur doorgespoeld en dat stroomde allemaal goed door.

Het enige wat ik nu nog kan bedenken is een serieuze luchtbel in de kachelradiateur. Kan dat...?

Snijworst

Geplaatst door Snijworst , lid sinds 5 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Dat kan , zit er geen ontluchtingsnippel op 1 van de kachelslangen ?
De kabel van de kachelkraan zit nog wel vast , klep gaat open en dicht ?
Thermostaat blijft een verdachte.

Snijworst, 5 jaar geleden

De kabel zit wel aan de kachelkraan want de temperatuur reageert op de draaiknop. Kachelklep weet ik niet te vinden...

Gisteren heb ik de thermostaat vervangen. Dit geeft geen verbetering.

Wat ik me afvraag; de thermostaat zit in het zwarte thermostaathuis. Voorbij de thermostaat zit een slang naar de radiateur en een slang naar de kachel. Wanneer de motor niet voldoende warm is is de thermostaat dicht en gaat er dus geen koelvloeistof naar de radiateur. Dan gaat er toch ook geen warme koelvloeistog naar de kachel, of ben ik nou gek...?

kaleido 1 PRO, 5 jaar geleden

Dat denk ik niet , maar de thermostaat heeft een dubbele functie , in dichte toestand gaat er warm water via de waterpomp naar je kachelradiateur en komt dit terug op de aansluiting die jij bedoelt , dus moet er warm water door de kachelradiateur stromen.
Maar heb je al gekeken naar een ontluchttingsnippel ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.