Renault Megane: Ruitensproeier pomp vervangen, waar te koop?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Bij mijn Megane is de distributieriem en aandrijfriem vervangen, en is deze ook nog een keer nagekeken i.v.m. een irritant geluid (ander topic gestart).

Nu kan het toeval zijn, maar mijn ruitensproeier pomp doet het nu niet meer. Ruitenwissers bewegen wel, voor en achter, zal dan geen zekering zijn denk ik. Pomp werkte perfect, en is nu opeens uit, helemaal geen geluid te horen.

De pomp zit achter het rechter voorwiel, achter een scherm. Ik heb 2 vragen:

1. Kan bij het vernieuwen van de distributieriem een stekkertje zijn losgetrokken? Die riem zit ook wel erg dicht bij het rechter voorwiel. Ik kan niet bij de pomp zonder het voorwiel en modderscherm er af te halen. Dat is voor mij wat lastig om te doen (moet op straat doen in de stad).

2. Als de pomp stuk is (dus op de plug aan het einde van de kabel staat 12V als de knop wordt ingedrukt), heeft er dan iemand tips waar ik een nieuwe pomp kan kopen voor een normale prijs? (mag dat hier?) Ik zit er aan te denken om op voorhand al die pomp te kopen, dan hoef ik maar 1 keer mijn voorwiel er af te halen.

Terug naar de garage is ook een optie, als de kans bestaat dat met distributie riem e.d. vervangen de pomp kapot is gegaan of een los contact heeft.


Weet iemand hier meer van?

Alvast bedankt & met groet,

Jeroen

Raabje2

Geplaatst door Raabje2 , lid sinds 6 jaar geleden

4 Reacties

Safrane RXE, 5 jaar geleden

Te koop bij de meeste automateriaalzaken en online voor € 20,- ongeveer

Raabje2, 5 jaar geleden

Okee, houd ik in gedachten. Ik ga nog een keer terug voor dat geluid, als het voorwiel er af gaat kunnen ze het checken of maken, en anders doe ik het zelf, 2 tientjes is geen probleem. In Amsterdam Noord zitten een paar automateriaalzaken.

Raabje2, 5 jaar geleden

Pomp vervangen voor 45 euro, dat valt me reuze mee, niet te veel om zelf te gaan klooien op straat. Ik moest toch terug naar de garage voor wat anders.

Raabje2, 5 jaar geleden

pomp vervangen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.