Renault Megane: Dagteller stand niet in te stellen Megane break

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG

Auto gekocht, volgens boekje kan ik de dagtellerstanden etc instellen met een indruk knop aan de ruitenwisser pookje. Het knopje zit er maar als ik het indruk verandert er niets. Wie kent dit probleem en heeft een anytwoord?

snhnic

Geplaatst door snhnic , lid sinds 17 jaar geleden

6 Reacties

renault-monteur PRO, 11 jaar geleden

eerst op dag teller zetten en daarna vasthouden

snhnic, 11 jaar geleden

Helaas dat werkt niet. Kan het zijn dat de knop gewoon stuk is en ik een nieuwe ruitenwisser arm moet bestellen?

Heino4267, 11 jaar geleden

Vertel nou eerst eens wat het wel doet en wat niet:
a. Als jij het knopje op de ruitenwisserstengel indrukt gebeurt er echt helemaal niets in je dashboard?
b. heb je dus ook nog nooit de dagteller in beeld gehad?
c. doet de rest van de knopjes op de stengel het wel goed?

Als a en b en c waar zijn, zou ik in jouw geval de stekker van de stengel opzoeken en hier op het forum vragen welke contacten daarvan voor het knopje van de computerbediening zijn (die nu niet werken). Wellicht kan je dan nameten/uitproberen wat er aan de hand is, zonder meteen bij wijze van trial and error die dure stengel te vervangen.

snhnic, 11 jaar geleden

Heino, Ik dacht dat met b bedoeld werd het indruk knopje op het dashboard, maar aangezien dat dus niet het geval is kan ik zeggen dat ik nog geen dagteller gezien heb en het dus inderdaad een a,b,c tje is. Ik zal morgen de hendel eens inspecteren en dat terug berichten op dit forum. Bedankt voor de suggestie.

snhnic, 11 jaar geleden

Probleem met de teller op weten te lossen. Zoals voorgesteld ben ik gaan kijken bij de hendel. Er bleken twee bruine draden los te zijn. De vorige eigenaar heeft denk ik getracht dit te repareren er zat een klont tin bij de hendel. Ik heb beide draden nu op een nieuw maak contact knopje gezet onder het stuur kolom. Niet orgineel nu, maar het werkt.

bedankt

Heino4267, 11 jaar geleden

Gelukkig! Scheelt weer een hoop geld.
De aanhouder wint.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.