Renault Megane: Schokken en inhouden vooral bij koude motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 15dci

Hallo, ik heb een Megane Grand Tour 15dci van 2005 tweedehands gekocht en rij daar nu bijna twee jaar mee. Regelmatig schokt de motor bij het optrekken en dan vooral bij koude motor, soms durft hij het ook bij warme motor maar dat is zeldzaam. Op het display verschijnt dan soms de boodschap inspuiting controleren of zelfs inspuiting defect. De motor heeft het nog nooit laten afweten maar ik ben bang dat het toch eens zal gebeuren en daarom zou ik graag willen weten of iemand mij een oplossing kan geven. Alvast bedankt voor de reacties.

eddyreddy

Geplaatst door eddyreddy , lid sinds 17 jaar geleden

10 Reacties

abc PRO, 11 jaar geleden

laat hem eerst eens uitlezen en meld de storingscode's hier

eddyreddy, 11 jaar geleden

abc bedankt voor uw reactie, 'k zal hem eens laten uitlezen.

limp PRO, 11 jaar geleden

kan je turbo zijn

eddyreddy, 11 jaar geleden

limp, bedankt voor je reactie maar komt er dan ook de melding op het display "inspuiting defect" of "inspuiting controleren" ?

abc PRO, 11 jaar geleden

ja dat kan, of een egr klep ,of een gloeibougie ,of een pomp ,of een verstuiver ,of een lmm ,of ......ga zo maar door dus gewoon ff uitlezen dan kun je wat gerichter zoeken

eddyreddy, 11 jaar geleden

ok, ik zal eens een afspraak maken om hem te laten uitlezen. Bedankt allemaal.

limp PRO, 11 jaar geleden

ja dat komt er ook namelijk als je turbo druk te hoog is
waarschijnlijk lamellen vast dan is je turbo druk te hoog en dit verdwijnt weer bij gas los probeer maaar eens met eens vanuit een laag toerental met plankgas in een te hoge versnelling dan staan de lamellen van je turbo op volle opbrengst en plakken dan vast als het te lang duurd dan komt je turbodruk boven de 2400mb absoluut en gaat er deze melding verschijnen

groet limp al verschillende turbos voor verv

eddyreddy, 11 jaar geleden

Bedankt limp voor je uitleg, ik weet niet wat er gebeurd is maar nu rij ik al een ganse week zonder enige hapering. Dat deed hij vroeger ook al hoor maar de laatste maanden was het dagelijks schokken en dan vooral 's morgens bij vertrek of na een lange periode stilgestaan te hebben. Eens hij warm is kan ik soms een ganse dag rijden zonder maar iets te voelen en dan opeens schokt hij weer eens en dan weer niets meer.
Groetjes.

limp PRO, 11 jaar geleden

tja dan zou ik gewoon doen wat abc zegt suc6 er mee we horen het wel
groeten limp

eddyreddy, 11 jaar geleden

Hallo allemaal, het probleem is intussen opgelost. De egr klep werkte niet meer. Ik heb een nieuwe geplaatst en nu hapert hij niet meer, hij rijdt nu ook vlotter.
Allemaal bedankt voor jullie reacties en tot een volgend probleem.
Groetjes, Eddy.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.