Renault Megane: Starterkrans met distributieriem vervangen ?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi allemaal,

Ik heb een renault megane met nu 100.000 km op de teller. De distributieriem is eind 2008 vervangen. Maanden hierna begon het starten af en toe wat problemen te geven. Een ratelend geluid en uitvallen. Dit 1 tot 2 keer achter elkaar. Ook zijn de storingen alleen met een koude motor. En nu komen de problemen vaker voor als voorheen.
Bij de garage geinformeerd en ze zijn tot de conclusie gekomen dat de starterkrans vervangen moet worden. Alleen kunnen ze hierna de distrubutieriem niet terugzetten omdat deze los is geweest? Nu is mijn vraag of dit klopt en of ze tijdens demontage distributieriem als iets aan de starterkrans/vliegwiel hadden moeten zien ?


Groet,
Martijn

lifeisracing

Geplaatst door lifeisracing , lid sinds 16 jaar geleden

8 Reacties

asx PRO, 11 jaar geleden

een beetje vreemd verhaal, als de distributieriem los is geweest moet die inderdaad vervangen worden, alleen zit die aan de andere kant van de motor
bij het demonteren van de dbriem is de starterkrans dus niet te zien

lifeisracing, 11 jaar geleden

he bedankt voor je snelle reactie.

weet je waar ik er een tekening / foto van kan vinden ?

groet,
martijn

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

Bedoel je niet de nokkenasversteller die een ratelend geluid veroorzaak? Want deze zit namelijk gekoppeld aan de distributie zijde, als je deze vervangt dient de distributieriem mee vervangen te worden.

lifeisracing, 11 jaar geleden

Ik dacht dat ze de starterkrans bedoelde, maar nu begin ik wel te twijfelen...

Kan deze dezelfde problemen geven ?

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

Deze kan inwendig defect gaan, als de motor bij een koude start een ratelt geluid geeft en de storing is opgeslagen dient deze vervangen te worden. Ook het soort van dieselen van de motor kan dit veroorzaken.

lifeisracing, 11 jaar geleden

He bedankt Bas,

Kan het kwaad omdat ik er alleen met starten problemen heb, en het alleen daarvoor een dure reparatie is.

groet,
martijn

Bas_petiet PRO, 11 jaar geleden

Als je alleen met de koude start 1sec een ratelt hoort durf ik hem wel te laten zitten tot de volgende distributieriem wissel. Maar gaat de motor minder vermogen geven en rauw gaat lopen zowel koud als warm, dan zal ik er zeker geen risico mee nemen. Dus nog even laten zitten omdat je je riem er nog maar net op zit is een optie.

lifeisracing, 11 jaar geleden

oke bedankt ik weet voldoende

groet,
martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.