Renault Megane: Dashboard verlicht brand zwak en indicator koplampen doet het ni

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste leden van Problemcar,

Ik hoop dat iemand van jullie mij kan helpen.

In mijn Megane Coupe 1.6e heb ik het volgende probleem:
Als ik mijn koplampen aan zet dan gaat het lichtje op het dashboard wat aangeeft dat deze lampen aan staan niet branden.
Het vreemde is dat alle overige lampjes zoals de indicator lampjes voor mislicht voor, mistlicht achter, groot licht, startonderbreker e.d. wel branden. Alleen dat ene lampje doet het niet.

Daarnaast heb ik nog het probleem dat de verlichting achter de snelheidsmeter en motor temperatuur meter ontzettend zwak is gaan branden.
De verlichting achter de toerenteller brand nog wel naar behoren.

Een soort gelijk probleem heb ik eerder gehad, toen brande het lichtje achter het klokje niet en deed het lampje van de startonderbreker het niet.
Het bleek toen een zekering te zijn, dus logischerwijs ben ik gisteren alle zekeringen gaan controleren maar tot mijn stomme verbazing zijn alle zekeringen nog heel. Er is geen zekering doorgebrand.

Ik hoop dat iemand van jullie mij kan vertellen wat ik moet doen en of ik dit überhaupt zelf kan doen.

Alvast bedankt!

Groeten,
Lars Geraeds

Larske

Geplaatst door Larske , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

Peter Schouten, 13 jaar geleden

Je zou kunnen kijken of de connectoren van het dashboard goed op hun plaats zitten en niet gecorrodeerd zijn. Het lampje voor de koplampen zou gewoon stuk kunnen zijn, misschien dat iemand anders hier op 't forum je kan vertellen hoe je daar het beste bij kunt komen.

suc6
Peter

Larske, 13 jaar geleden

Ik heb gecontroleerd of de connectoren goed vast zitten en van corosie is geen sprake.
Kan het niet zo zijn dat er voor de "backlight" van het instrumenten paneel meerdere lampjes worden gebruikt en er hier 1 van kapot is?

Ik heb even gekeken of ik bij het lampje van de koplampen kan komen maar dat zag ik zo niet, dus als zoals Peter aangeeft iemand me kan vertellen hoe ik hier het beste bij kan komen zou dat erg fijn zijn.

Larske, 13 jaar geleden

Nou inmiddels heb ik het probleem gevonden.
Zowel het lampje wat achter de indicator van het dimlicht zit als 1 van de lampjes achter het instrumenten paneel is kapot.

Voor diegene die ooit tegen het soort gelijk probleem aanlopen:

Om bij deze lampjes te komen moet de bovenkant van het dashboard er af, dit is over de gehele breedte 1 groot geheel. Je haalt eerst de speaker kapjes er aan de bovenkant van het dashboard af. Hier zit een schroefje onder waar aan de grote kap van het dashboard vast zit, deze draai je aan beide kanten los. Hierna steek je een plat kop schroevendraaier aan de onderkant er tussen en wiebel je voorzichtig het grote deel van het dashboard los. Hierna kun je heel makkelijk de grote kap er af trekken. Nadat je dit hebt gedaan zul je ziet dat om het glaasje wat voor het instrumenten paneel zit 3 schroeven zitten, als je deze los draait kun je het volledige instrumenten paneel naar voren trekken en zul je zien dat aan de achterkant de lampjes er in zitten geklikt en kun je ze eruit halen en verwisselen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.