Renault Megane: mistachterlamp

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Mistachterlamp doet het niet. De zekering is goed. Lampje op dashboard brandt ook niet. Ik heb voor geen mistlichten. Ik heb de vraagbaak voor de Megane (1998, 1.4, Sedan) geraadpleegt. In de stroomkringschem's voor de verlichting staan twee mogelijkheden. 1: vanaf de stuurschakelaar naar de BC en vandaar uit naar het mistachterlicht en parrallel naar het dashbordlampje. De BC wordt o.a. via de voormistlichtschakelaar gevoed. (deze heb ik dus niet) 2: vanaf de stuurschakelaar via zekering (ZE8, 5 A) naar de MAL-REL en dan door naar de mistachterlamp en dashbordlamp.

Mij vraag: zou mijn aansturing van de mistachterlamp via de BC lopen of via een mistachterlamprelais?
Hoe kan ik dit zien? Waar zou deze relais dan moeten zitten?

devid

Geplaatst door devid (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je een trekhaak????

ksie (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat wel voorkomt is dat er een draadje losgaat aan de schakelaar.Schakelaar demonteren en draad weer solderen.

devid (0), 16 jaar geleden

De hele ellende is begonnen met de ombouw van een 7 polige trekhaakstekker naar de 13 polige. Dit heeft 2 jaar en 4 vakanties met de caravan goed gewerkt. Onder de hoedenplank de bekabeling omgeleid naar de trekhaak (bij een sedan zit de mistlamp in de kofferdeksel) Nadat de mistlamp niet meer werkte heb ik eerst de bekabeling weer in oude toestand herstelt. Een en ander in het stuurkolom nagekeken en inderdaad achter de schakelpook zitten twee draden een grijse en een rode. De rode ligt los. Omdat de rode draad er wel heel schoon en netjes achter ligt ben ik er van uit gegaan dat deze draad geen funtie heeft.

Ik heb een hele vracht techn. boeken over de Megane gedownload en zal zoeken naar de exacte bedrading van het schakelpookje en wat de functie van dat rode draadje is.

Erg bedankt tot zo ver voor jullie inbreng.

devid (0), 16 jaar geleden

Het probleem is opgelost! Het rode draadje achter de richtingaanwijzerpook was gebroken. Deze vast gesoldeerd en wa la de mistachterlichten werken weer als vanouds. Al die tijd gedacht dat het aan de trekhaakstekker of zekeringkast lag.

Dank voor de oplossing. Nu gaat de auto alsnog door de APK.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.