Renault Megane: dashboard verlichting van de middenconsole doet het niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 Dci

Hallo mensen,

Ik heb een vraag over de dashboard verlichting van mijn megane 2 deze doet het niet meer,hielt er spontaan mee op.Mijn vraag is hoe kun je de lampjes vervangen of is er iets anders aan de hand? alle electriek functioneerd verder prima!!

En dan nog een vraag over de koppeling,deze heeft weinig druk " pedaal pakt pas helemaal bovenin" maar schakeld verder goed en geen slippende koppeling het enige is dat tijdens het schakelen dit wat" stroef" verloopt waar kan dit aan liggen?

Met vriendelijke groet,
Evert

EvertHarley

Geplaatst door EvertHarley , lid sinds 14 jaar geleden

5 Reacties

ronny530, 9 jaar geleden

Is het nu enkel het midden console of totale uitval van de verlichting?. Wat betreft de koppeling kan ik kort zijn, als het pedaal pas bovenin pakt is deze zo goed als versleten. Die slipt nog niet maar dat duurt niet lang meer.

Ramjod PRO, 9 jaar geleden

Voor het probleem dashbord verlichting is bij somminge gevallen een software update van toepassing bij de dealer gewone megane geen scenic.
Bij een scenic zit het probleem 99% van de gevallen in het paneel zelf.
er zijn verschillende bedrijven die deze kunnen repareren.
koppeling is hydraulisch en niet afstelbaar. zelfstellend.
Deze gaan normaal vrij soepel.

abc PRO, 9 jaar geleden

heb je de dimmer niet verdraaid?

EvertHarley, 9 jaar geleden

Wat het dashboard betreft is het puur de verlichting van de middenconsole, het display van de radio,tijd en temp doet het gewoon.

@ Ronny 530, de koppeling doet dit al meer dan een jaar,ik bedoel dat hij "boven in"zit en dat hij wat stug schakeld als de platen waren versleten had je dat toch allang moeten merken??

@ abc, de dimmer heb ik niet verdraaid

Heino4267, 9 jaar geleden

Die koppeling zit "by design" zo ver bovenin en daar is niets aan te doen. De koppeling is zelfstellend en totdat hij is uitgesteld (= koppeling versleten), zal hij gewoon blijven werken. Naar het stugge schakelen moet je laten kijken (wellicht de afstelling van de versnellingspook).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.