Renault megane coupe 1.6ie: defecte sleutel?

Bouwjaar: 1997

mijn megane coupe bj 97 1,6 k7m heeft steeds problemen met de centrale vergrendeling en startonderbreker.
Het volgende probleem doet zich voor:
als ik met de afstandbediening van de sleutel de deuren open wil maken dan weigerd hij vaak,de deur gaat dan niet open en de startonderbreker blijft er dan ook op staan.
ook al druk ik diverse keren achter elkaar op het knopje met of zonder enige sec ertussen het maakt niet uit.
wat me wel op valt dat hij het wel ineens spontaan doet als ik de auto eerst op contact zet of probeer te starten dan blijkt de sleutel ineens te werken lijkt wel een massaprobleem ergens.
de sleutel is al gecontroleerd bij dealer en deze is ok (zeggen ze).
Wie kan me helpen met dit probleem of wie heeft dit ook al eens eerder gehad want ik wordt er knettergek van.
alvast bedankt voor jullie reactie.

Geplaatst door

P Helms (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

reservesleutel is al een hele tijd defect en die gebruik ik al niet meer heb dus maar 1 tot mijn beschikking dit ook omdat een nieuwe sleutel plm 150 euro kost.
alvast heel erg bedankt voor je snelle reactie.

P Helms 0

20 jaar

maak de sleutel open en kijk met een vergrootglas op dat alle soldeerverbindingen goed zijn . Controleer vooral het glazen bolletje wat voor op het printje zit deze gaan nog wel eens los zitten

ksie 0
badge

20 jaar

Ik heb alle soldeerverbindingen al nagekeken en doorgesoldeerd mocht helaas niet baten probleem blijft het lijkt wel of het probleem niet in de sleutel zit maar in de auto zelf want als ik soms de auto op contact zet of probeer te starten dan doet hij het ineens badankt voor je hulp en snelle reactie nog verdere suggesties? grt patrick

P Helms 0

20 jaar

ontvanger bij binnenverlichting eruit halen en contr of dat het aangetast is door water .Komt door dakantenne water binnen weleens.

ksie 0
badge

20 jaar

heb ik ook al bekeken en er is niets te vinden alles is hier ook in orde ik weet het niet meer kan het ook misschien aan de regelunit liggen welke op de code reageerd?

P Helms 0

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.