Renault Twingo: Derde remlicht Twingo werkt niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 - 58pk

Mijn vrouw is sinds kort de gelukkige eigenaresse van een Twingo'matic van 2000. Toen ik laatst achter haar reed viel me op dat het derde remlicht niet werkte (toch APK goedgekeurd bij aflevering????). Ik heb even gekeken. Het derde remlicht in de spoiler heeft zo te zien LED's, het is dus zeer onwaarschijnlijk dat alle LED's gelijk kapot gaan. Waarschijnlijker is dat de draadjes ernaar toe kapot zijn. Meest verdacht is natuurlijk de rubber slang met draadjes aan de achterklep. Nu is de vraag hoe ik die draadjes moet vervangen. Het remlicht lijkt ingegoten te zijn en de rubberslang kan ik ook niet zomaar er af stropen.

Andere vraag, welke draadjes zijn het? Er zit een hele bos draad in. Natuurijk ook die van de achterruitverwarming en andere zaken.

joske60

Geplaatst door joske60 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 10 jaar geleden

Iemand op de rem laten trappen en de draden meten met onderstaande spanningzoeker.
Deze prik je door de isolatie heen (na het meten wel even isoleren met tape)
Als je de defecte draad gevonden hebt, repareren/solderen...niet vervangen

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/59/...][img]http://img59.imageshack.us/img59/6299/62...[/img][/url]

joske60 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de tip maar het grootste probleem is de rubber slang (tule?) waar die draden in zitten. Het lijkt erop dat dit ding er zomaar niet af kan zonder de rest van de klep te slopen.

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Deze of uit de klep wippen of beter uit het dak , dan zit je in iedergeval voor de eventuele breuk te meten.

joske60 (0), 10 jaar geleden

Helaas zit het remlicht niet in het dak (zoals normaal bij een Twingo) maar in de dakspoiler. Het lijkt een geheel te zijn.

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Van de spoiler loopt de bedrading naar de doorvoer.

joske60 (0), 10 jaar geleden

Vandaag opnieuw gekeken, de LED unit moet eigenlijk met twee parkers vastzitten maar die ontbreken. Waarschijnlijk heeft een of andere onverlaat de unit vastgelijmd. Positief is dat een auto van 2000 voor de APK geen derde remlicht hoeft te hebben. Is alleen de vraag of mijn vrouw zonder wil doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.