Renault Twingo: Gat in bodem kofferbak Twingo

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Laatst had mijn vrouw last van een flink gerammel van onder haar Twingo. Ik had de indruk dat de uitlaat ergens tegenaan kwam. Bij nader onderzoek bleek een plaat boven de uitlaat (de onderkant van de kofferbak dus) doorgeroest te zijn en tegen de uitlaat te rammelen. We hebben dat provisorisch gerepareerd door er een parkertje in te draaien. Later moet er een plaat ingelast worden. Dat is wel duidelijk. Helaas kan ik dat niet zelf.

De vraag is of de auto daar minder stevig van geworden is. Het rammelen is grotendeels verholpen maar helemaal stil is het onderstel zeker niet. Zou het kunnen dat de schokbreker aan de kant van de uitlaat / losse plaat niet meer helemaal stevig vast zit? Ik weet niet precies hoe het chassis in elkaar zit. De vraag is dus eigenlijk; kunnen we nog even doorrijden of moeten we onmiddelijk actie ondernemen?

joske60

Geplaatst door joske60 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 10 jaar geleden

Is dit geen hitteschild wat los is gekomen ?
Kijk eens in de kofferbak , lijkt me stug dat de kofferbak bodem eruit ligt.
Maak eens een foto .
Schokbreker zit vast aan de achteras en bovenin de wielkuip

joske60 (0), 10 jaar geleden

Het zou me niet verbazen als het een inderdaad een hitteschild is. Het parkertje steekt nu door de bodem van de kofferbak omhoog. Gelukkig dekt de mat dat wel af. Min of meer dan. Dan lijkt het erop dat er geen dragende delen doorgeroest zijn. Helaas kan ik er nu niet onder om foto's te maken. Had ik eigenlijk moeten doen toen hij op de brug stond. Helaas, te laat!

Heino4267 (225), 10 jaar geleden

Parkerpuntje even met een flex inkorten?

joske60 (0), 10 jaar geleden

Dremeltje is wel genoeg denk ik!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.