Renault Laguna: dikte remschijven (voor)

Bouwjaar: 1997

Weet iemand wat de minimale dikte van de remschijven moeten zijn, van de voorwielen voor de duidelijkheid.
En heeft iemand dan ook tips/weetjes of deze makkelijk te vervangen zijn en voor welke prijs... enz. Alvast bedankt.

Martijn C

Geplaatst door Martijn C (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jeffdk (0), 19 jaar geleden

Martijn, ik heb geen idee wat de minimale dikte mag zijn van de remschijven.
Maar onlangs zijn van mijn laguna 1.8RT-1996/90.000 mijn schijven en remblokken incl. een kleine beurt voor 400 euro vervangen.
mvg Jeff

Sindala (0), 19 jaar geleden

De schijfdikte is niet alleen het belang. Op het roestige gedeelte zit een verdunning en als die door begint te roesten dan breken ze spontaan en heb je nog 10% remkracht (achterremmen) Zelf vervangen is niet zo moeilijk met kruipolie als het nodig is.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens op de rand van de schijf, heel vaak staan daar de maten ingestanst
Rene

Martijn C (0), 19 jaar geleden

Allemaal bedankt voor jullie reactie's. Je gelooft het misschien niet, maar de renaultdealer zelf heeft een mooi boekje met alle maten erin. Moet je even het juiste model/type auto doorgeven met nog een code die op een sticker staat die weer in je rechter portier sponning zit ....en klaar is klara. Met dubbel gevent. schijfremmen is voor mijn model de nieuwe dikte 22mm en is de afkeur 18mm. Was dus inderdaad afkeur (zelf even meten). Via het internet (marktpl....) weer een dealer gevonden die me voor 85 pleuries twee nieuwe gevent. schijven kon leveren. Ff een middagje rammen, wat zaten die schroeven vast zeg.... en er zaten weer twee nieuwe schijfies op. Oja de blokken heb ik laten zitten, waren nog hartstikke dik. Ja ja eigenlijk moet je die ook gelijk doen, maar die zijn ook niet goedkoop... dan maar iets eerder weer een groevje in mijn schijf.
Gasten bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.