Renault Laguna: distributie of iets anders

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DTI

vanochtend merkte ik dat de auto niet meer wilde trekken en rauw liep.
op de snelweg was de fut er uit en en van 5 naar 4 wilde het wel weer even

op de vluchtstrook sloeg de motor direct af en wilde niet meer starten.
ANWB (balle tent trouwens later meer) gebeld en conclusie mogelijk distributie riem versprongen (was niet gebroken)

motor lijkt op 1 of 2 cilinders te lopen (met startmotorhulp) geeft echter geen extra herry of andere bijgeluiden.

ook tijdens het rijden niets gehoord wat op klepzuigerklap zou kunnen lijken (hoor je dat eigenlijk wel?)

Is in jullie ogen de conclusie van ANWB WW correct en wat is daarvan dan de mogelijke schade (kleppen???) kunnen zijn



(was geen lid ANWB dus extra lidmaatschap á €130 euro 't is niet anders weet de monteur leuk te vertellen dat alleen kijken mag en wegslepen niet omdat ik nog geen 8 dagen lid ben ^%!@#$!#^#!. daar is dus niets van verteld bij tel lidd worden het tweede gevecht is dus begonnen. ANWB is voor mij niet meer in zicht.)

websurfer

Geplaatst door websurfer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

23 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

(was geen lid ANWB dus extra lidmaatschap á €130 euro 't is niet anders weet de monteur leuk te vertellen dat alleen kijken mag en wegslepen niet omdat ik nog geen 8 dagen lid ben ^%!@#$!#^#!. daar is dus niets van verteld bij tel lidd worden het tweede gevecht is dus begonnen. ANWB is voor mij niet meer in zicht.)

niks van bekent??? staat TOCH duidelijk in hun voorwaarden vermeld.... HAD JE KUNNEN WETEN kwestie van de voorwaarden lezen..

maarja... je zou je ook voor 50,- per jaar kunnen laten afslepen door routemobiel, want repareren kunnen en doen die gasten niks..

paul,

websurfer (0), 17 jaar geleden

ehhhhh als ik als gestrande automobilist 1 mogelijkheid zie wat betekend ANWB bellen HEB IK GEEN VOORWAARDEN die ik kan lezen
dat betekend dus dat je als anwb de concument moet voorlichten wat de mogelijkheden zijn maar zeker wat de onmogelijkheden zijn
dat heet voorlichting is een situatie waarin je kan begrijpen dat de concument geen voorwaarden voorhanden heeft.

buiten dat gegeven even terug naar het probleem enig idee want ik moet nu wachten op de garage die jammer genoeg deze week geen tijd heeft de reparatie te starten (begrijpelijk is tenslotte een korte week)

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als jarenlang lid van de ANWB betaal ik mee aan de infrastructuur van die ANWB.
Ik heb 20 jaar+ nooit gebruik hoeven te maken van hun diensten, dan is het logisch dat als je alleen maar lid wordt omdat je pech hebt niet meteen dezelfde service krijgt.
Meestal gaan dit soort leden na de lidmaatschaps periode meteen weer weg.

Het wegslepen zit ook vaak in je polis van de verzekering van de auto, en die voorwaarden kun je wel lezen omdat je verzekerd moet zijn.

Met de vlucht naar Route Mobiel, welke ondertussen alweer verkocht is ;) komt men er vanzelf achter dat het niet alleen goedkoper is, maar dat ook de service navenant is....

Ik blijf persoonlijk maar lekker bij de ANWB.

web_surfer (0), 17 jaar geleden

vergeet niet dat ik nu dus wel even het dubbele zou moeten betalen voor een dienst die niet uitgevoerd is.
namelijk hulp onderweg bij pech.

De monteur keek naar de motor vroeg 3 keer te starten en weg was hij a raison van 130 euro

als dit geen schande is weet ik het niet meer

natuurlijk vindt ik het logisch dat ik voor ditsoort calamiteiten meer betaal (130 euro) maar dan mag ik ook wel verwachten dat ik geholpen wordt
voor mij is dit reden niet te betalen en net zo lang te vechten tot ik een redelijk deel van de kosten (10 min kijken en naar mij toe rijden) betaal maar niet meer dan dat .
en route mobiel is een alternatief (maar geen goede) maar meer ook niet.

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zie de ANWB als een verzekering
Je neemt ook geen verzekering op het moment dat je huis in de fik staat en verwacht dan dat ze je de schade betalen?

Als ik het goed lees heeft hij je geprobeert te helpen, reparatie op de plaats daar was niet mogelijk, afslepen is dan de enige mogelijkheid.

Als hij erin was geslaagd de motor weer te startten, had je dan ook zo gereageerd?

Maar, je kunt altijd proberen om er een mouw aan te passen.

Succes ermee ;)

Cor

web_surfer (0), 17 jaar geleden

Nee want dan had hij mij geholpen.

nu heeft de goede man (heb niets tegen hem was vriendelijk en vast aan de regels gehouden) alleen maar geconstateerd dat hij er niets aan kan doen (begrijpelijk) en mocht mij alleen slepen naar een veilige plek en niet naar een garage en dat steek mij. de geboden hulp was minimaal terwijl ik het maximale bedrag moet betalen
als de monteur mij gesleept had naar de garage (5 km verder dan waar hij mij neerzette) was zijn hulp volledig en ik tevreden.

achteraf gezien had ik nooit de anwb moeten bellen maar renaultroute (een 0900 nummer) die mij na wat info gegeven te hebben (en incasso van €15.00 admin kosten) zonder problemen versleept hebben naar die garage.
eerst heeft de sleper nog gekeken of hij de auto kon repareren.

kijk zo lever je service en daar zou de anwb een voorbeeld mee kunnen nemen.
nogmaals ik begrijp de hoge kosten maar lever daar dan ook de gestrande automobilist af bij een garage zodat het daar veder verholpen kan worden

maar terug op het probleem iemand die het verlossende woord heeft wat het probleem kan zijn en de kosten daarvan????

Santa (0), 17 jaar geleden

Tja, je wilde goedkoop en kreeg duurkoop. Was gewoon lid geworden van de ANWB, dan had je nu niet zo hoog van de toren geblazen. De regels waren er al jaaaren voordat jij jouw autootje aanschafte... En met een Laguna zou IK vooral lekker lid BLIJVEN...!

web_surfer (0), 17 jaar geleden

lezen is moeilijk
ik blaas niet hoog van de toren geef zelfs aan dat ik begrijp dat ik 3 * de abb prijs moet betalen maar dan mag ik ook verwachten dezelfde hulp onderweg te krijgen.

het komt hierop neer:
je komt in het zieken huis zonder basis verzekering daar wordt aangegeven dat je alleenn geholpen wordt als je 3 jaar vooruit betaald en dat doe je dan maar krijg je aan het bed van de docter het antwoord tja je moet naar de operatiekamer met spoed maar dat mogen we pas 8 dagen na nu doen???

enne mijn laguna is een goede auto tenminste tot gisteren en heeft nu een defect door slecht onderhoud denk ik (vorige eigenaar) of valse voorlichting (op schutboard staat dat distrriem vervangen is 20 dkm geleden)

maandag uitslag schade

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Laten we die uitslag eerst maar even afwachten dan.
Hoop dat de schade meevalt, maar dat weet je tegenwoordig wel...

Santa (0), 17 jaar geleden

Tja, web surfer, ik zal het wel weer verkeerd zien, maar ik vind dat je de ANWB GEEN zaken kunt verwijten die je zelf van tevoren had kunnen weten of regelen. De Wegenwacht is net een soort verzekering: wil je risico lopen of niet? Wil je lidmaatschapsgeld betalen of niet? Jij bespaarde het lidmaatschap maar moet dan ook niet pruttelen wanneer je WEL pech krijgt....
Hoe meer risico, hoe lager de premie. Ben zelf al lid vanaf mijn 18e jaar. Gewoon een kwestie van wil je risico lopen of niet?
Zoals al eerder gezegd is het bij verzekeringen NIET anders: probeer maar eens een brandend huis nog in de verzekering te krijgen......
Bovendien is het vaak ook wel verstandig om VOOR de aankoop jezelf op de hoogte te brengen van de staat van onderhoud van de auto. Je hebt het stickertje van de distri riem wel een beetje te laat opgemerkt, he....?
Hopelijk is de schade beperkt gebleven!

web_surfer (0), 17 jaar geleden

Santa ???
ik begrijp je betoog niet ?
1) anwb een soort verzekering begrijp ik maar de anwb accepteerd me wel voor de betaling en komt ook kijken om te repareren en sleept me ook naar een veiligere plaats maar niet 5 km verder naar een garage en dat begrijp ik niet.
je voorbeeld van het brandend huis in gedachte wordt de brandverzekering gewijgerd (terecht) dit zou de anwb dus ook moeten doen of gewoon de totale service moeten uitvoeren.

2) Ik heb mij op de hoogte gemaakt van het onderhoud (gezien dat de riem 20 dkm geleden vervangen is en dan is die voor een laguna nog niet nodig. door de pech twijfel ik nu alleen of die stikker wel reeel is en niet alleen geplaats om in dit geval mij een oor aan te naaien.
dus ter goede trouw er vanuit gegaan dat de riem over 40 dkm vervangen zou moeten worden.

dus gaarne even goed lezen en genuanceerd reactie geven.

Santa (0), 17 jaar geleden

Laten we hopen dat die sticker EN je distri riem nieuw zijn. Waarschijnlijk zal hij dan te slap hebben gestaan waardoor er een tandje versprongen is. Zou kunnen.
En voor wat de ANWB betreft zou ik eerst op mijn gemak de voorwaarden eens doornemen. Jaaaren geleden hanteerden ze ook al de regel dat lid worden bij PECH behoorlijk duurder was, maar je werd dan wel geholpen. Na dat gedoe met Routemobiel zal er wel het een en ander gewijzigd zijn. Sleepdienst naar een plaats van herstel.....
Daarvoor had je natuurlijk ook die garage kunnen bellen..... Maar die had je dat slepen natuurlijk OOK in rekening gebracht. Hoe dan ook, blijf gewoon lid, dan maak je dit niet weer mee.

web_surfer (0), 17 jaar geleden

Santa,
Nee gosteren mijn klacht verstuurd en zal er alles aan doen GEEN lid te worden van de ANWB
voor 2 redenen.
1) voel me aardig benadeeld door de gang van zaken (eigenlijk belazerd)
2) er bestaat renaultmobiel (wist ik dus niet) welke een goede vervanger is voor welke sleepdienst dan ook.
zij brengen je wel naar de (renault) garage ongeacht of je lid bent of niet (moest wel lid worden a 15 euro
admin kosten.

die Renaultroute kan ik iedere renault rijder aanbevelen ....

Santa (0), 17 jaar geleden

Je schrijft het ZELF alweer : ik WIST het niet.....
Een wijze dorpssmid uit het oosten des lands zegt altijd: meten is weten en gissen is MISSEN!
T.a.v. het belazerd VOELEN zou ik eerst de voorwaarden van de ANWB GOED doornemen voordat je met een mond vol tanden staat.
Geen lid worden omdat er renaultmobiel bestaat? Dat moet je zelf weten, maar goed, ik wens je veel succes!

N.b.: nagenoeg ELK merk heeft wel zo'n service, zolang de auto maar bij de dealer in onderhoud blijft......

web_surfer (0), 17 jaar geleden

de voorwaarden heb ik nagezien op internet anwbpagina en daar is niets te vinden over een wachttijd
maar dan nog moet men dat aangeven bij het afsluiten van de "verzekering" in noodsituaties
dat heet voorlichting
dat kan natuurlijk ook met de vermelding "bent u bekent met de aanvullende voorwaaren bij op deze manier lid worden.

we zullen afwachten wat mijn briefklacht voor resultaat opbrengt.

Santa (0), 17 jaar geleden

Heb net ook ff gekeken en zie direkt al staan dat hulp bij pech en GEEN lidmaatschap 120 euro kost. Sleutelhulp is dan gratis maar vervangend vervoer en transport van de auto naar een plaats van herstel NIET.........

web_surfer (0), 17 jaar geleden

dan ben jij handiger als ik op internet

linkje ???

Santa (0), 17 jaar geleden

http://www.anwb.nl/published/anwbcms/con...

Kijken bij de 9e vraag.

Ennuh..... NEE, ik ben GEEN computerwizzard, ben zelfs nog steeds digibeet.....

web_surfer (0), 17 jaar geleden

je hebt gelijk alleen blijft het verhaal als ik pech heb en mobiel bel voor hulp het aannemelijk is te maken dat ik niet de op internet gepubliseerde aanvullende regels uit mijn hoofd ken. dit moet vermeld worden bij afsluiten.

afwachten hoe klantvriendelijk anwb is met klachten

Santa (0), 17 jaar geleden

Tja, helaas is onwetendheid niet altijd een afdoende excuus...
Ik wens je veel succes, VOORAL met je auto!

Ennuhh, nee, ik werk NIET bij of voor de ANWB...........

web_surfer (0), 17 jaar geleden

bedankt ...... voor beide

het resultaat laat ik wel weten.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

om klachten over service te voorkomen geeft de ANWB tot op heden geen service meer....

paul,

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Iedereen heeft zijn mening wel geuit topic afgesloten om verdere discussie te voorkomen.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.