Renault Laguna: Toerental neemt toe bij gelijke snelheid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dCi

Al weer maanden rij ik probleemloos met mijn Laguna 1.9 dCi 1991 (dat mag ook wel eens gezegd worden)...

Toch een wat vreemd verschijnsel:
ik voeg in op een snelweg, maak vaart op de oprit terwijl deze iets naar boven toe loopt, schakel op van 4 naar 5, de motor heeft enige moeite om meer snelheid te maken en dan treedt dit verschijnsel (soms) op: je hoort ineens het motortoerental iets oplopen alsof de motor een aanloop wil nemen, een paar seconden later zakt het toerental weer.
Tijdens en daarna is alles weer normaal en er branden geen lampjes of is er verder iets te merken van mogelijke problemen.

Wellicht is dit een normaal verschijnsel (een fenomeen van de turbo...) maar ik zou het toch graag zeker willen weten alvorens aan de vakantierit te beginnen.

Rob.

rob9958

Geplaatst door rob9958 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Lijkt meer op het slippen van de koppeling.
Als je toerenteller omhoog gaat en de snelheid geen pas houdt daarmee slipt de koppeling.
Beter even naar laten kijken voor je een duurdere reparatie onderweg hebt met tijdsverlies er overheen.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

idd, koppeling versleten, laat deze vervangen, hier krijg je zeker een keer problemen mee.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Heb zelf het volgende gehad: bij vol gas doortrekken in 3 nam ineens toerental toe. Gebeurde 1 keer daarna die dag niet meer. Volgende dag weer hetzelfde. Werd langzaam erger. Oorzaak bleek olielekkage langs prise as te zijn. Koppelingsplaten werden langzaam vet en door heel af en toe door te slaan werd de olie er weer tijdelijk uitgebrand. Was weliswaar met een Mazda 626. Zou de zaak eens flink testen op slijtage door in 2e versn. gas er op en tegelijk remmen en eens flink hoog in de toeren door te trekken. In de vakantie kun je beter de koppeling voor elkaar hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.