Renault Laguna: inhouden van de motor willekeurig

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V, automaat

uitlezen geeft niets aan, nieuwe bobine's geen resultaat. willekeurig houdt de auto in maar de kickdown werkt altijd. als het gas in gelijke stand wordt gehouden geeft hij soms reactie door weer gas te geven. bij een tijdje kickdown te rijden kan het overgaan. alle metingen waren goed. Dit gebeurd nu dagelijks en wordt steeds erger. als er bv nieuwe bobines zijn gemonteerd is het even goed waarnaar het weer terug komt. een electronisch probleem of meting van een sonde lijkt het probleem te veroorzaken. heeft iemand een suggestie?? staat nu bij Janssen in Nuenen, heeft er al twee weken gestaan. Wie kan me helpen met suggesties!!!! Tijdens metineg en testen wordt gas geheel uitgeschakeld zonder verschil.
Bij voorbaat dank voor een ieder die iets meer kan vertellen
gr, Joost

Joost

Geplaatst door Joost (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arjaan (0) PRO, 17 jaar geleden

Probeer ook eens nieuwe bougies en haal ook de stekkers
los van de injectiesimulator van de LPI.

Joost (0), 17 jaar geleden

Wie is er een Genie?? Sorry Arjaan, alle bougies zijn nieuw, bobine's zijn verwisseld en nieuw, systeem is losgekoppeld van de LPI om daar geen verwarring in te krijgen. daar zit 't 'm dus niet in. het is onafhankelijk van het benzine of LPG systeem want bij beide heeft ie hetzelfde probleem. verder geen info na uitlezen. alle grafieken okee, Het moet werkelijk een genie zijn als je dit kunt vinden , wie voelt zich geroepen?

Het lijkt wel of de input richting computers wordt gestoord, wordt vervolgt, ..................

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

ik ben aan het meedenken ,maar zou het in de automaat kunnen zitten ,als deze niet goed schakeld lijkt het ook op inhouden.?

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

heb ooit eens meegemaakt bij een scenic met een DP0 bak (zelfde als jouw laguna) dat wanneer deze in de 4e versnelling kwam, de auto raar begon te trillen. Leek ook erg op ontstekingsmissers, maar zat hem echt in de automaat.

Joost (0), 17 jaar geleden

De automaat doet het prachtig , daar is echt niets mis mee. Het inhouden is geen miliseconden werk maar gewoon 10-20 seconden en dan trap ik hem maar in zijn kickdown want dan rijdt ie altijd. ondertussen is de pedaal meter ook gewisseld, en met kabelboom buiten langs getest , helaas geen verschil. Heel soms als ie het weer heeft dan rijd ik 10 km in kick down en dan is ie hersteld?? tja hij gaat zijn eigen leven leiden. altijd als de motor warm is overigens en soms loopt ie na stuk schokerig gereden te hebben ook slecht stationair. lijkt op een weigerende smoorklep maar die is getest , geen code niets??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.