Renault MAGANE: Distributie op tijd zetten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine

Heb distributie vervangen maar hij start niet. Nokkenassen met gereedschap gelijkgezet, gleuven horizontaal. Maar krukas is verdraaid en weet nu niet hoe ik de juiste stand van de krukas kan vinden. Waardoor hij waarschijnlijk niet op tijd staat en start. Ik heb de zuiger links bdp gezet, blijkbaar niet goed. Hij draaid wel vrij rond, zuigers komen niet tegen de kleppen. Wie weet een oplossing? Het is een renauld magane 1.6 uit 2006, automaat cabrio.

Nuluiat

Geplaatst door Nuluiat , lid sinds 3 jaar geleden

11 Reacties

jan T PRO, 3 jaar geleden

je hebt voor de krukas een speciale pen nodig waarmee je de krukas er tegen aanzet er zitten geen andere merktekens op.

groetjes jan.

Nuluiat, 3 jaar geleden

Hallo Jan dank voor je bericht. Ik heb zo'n pen maar bij een 1.6 zit er geen inkeping, bij een 2.0 wel. Je moet de pen tegen het vliegwiel klemmen om de poelie los te halen. Maar weet nu niet meer welke stad hij heeft gezeten. Is er geen andere oplossing. De nokkenassen kan je makkelijk op lijn zetten met het juiste gereedschap, heb ik gedaan. De inkepingen horizontaal.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Als je voor de motor staat , zit er rechts onder in het motorblok een torx bout , net boven de rand van de carterpan aan de kant van de versnellingsbak.
Deze torx bout moet je er uit draaien en daar gaat de pen in om de krukas tegen te houden , de eerste cilinder is de cilinder aan de versnellingsbak kant , deze zet je met de zuiger net voor bdp , dan de pen er in draaien en de krukas zover doordraaien dat deze tegen de pen aan loopt , zo staat de krukas op tijd.
Maar ik vrees dat het al mis is , er is bij deze motoren maar heel weinig nodig om de kleppen de zuigers te laten raken.

Nuluiat, 3 jaar geleden

Dank je Kaleido. Bedoel je de torxbout waar ook de massakabel aan zit vlak bij de radiateurventilator?

Groet John.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Nee , hij is slecht te zien van bovenaf , hij zit vlakbij de versnellingsbak net boven de carterpan rand.

Nuluiat, 3 jaar geleden

Oh oke ik ga het proberen dank je.

Nuluiat, 3 jaar geleden

Ik heb deze torx bout er uit, zit een korte stift aan. Heb jou advies gevolgd. Maar de langere stift gaat er niet in zie ook niets bewegen als de krukas gedraaid wordt, wat nu? Paniek alom.

Nuluiat, 3 jaar geleden

Stift is dezelfde diameter heb het juiste gereedschap gehuurd.

Nuluiat, 3 jaar geleden

De torxbout die vlak bij het koppelinghendel zit?

Nuluiat, 3 jaar geleden

Beide torx bouten, bovenop onder de accu, en voorzet voor de radiatoefan zalk de stift een klein stukje naar binnen maar als ik de krukas ronddraai zakt de stift niet verder, de stif is wel de goede diameter. Zucht.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

De torx bout zit in het motorblok .
Er moet een stift in die je er in draaid tegen de krukas aan .
Kijk anders eens op you tube , daar staan diverse filmpjes over de distributie van scenic.
Zoek eens op camshaftbelt change k4m.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.