Renault MAGANE: Afslaan motor bij gas loslaten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Deze megane (1.6e) heeft een apart probleem waar ik niet uit kom. Als de auto stationair draait is er niets aan de hand. Zodra ik ga rijden slaat hij elke keer af als ik schakel of rem. De stappenmotor en gasklephuis zijn gereinigd, de slangen zijn gecontroleerd en ook niet lek. Wat zou het kunnen zijn?

foppe68

Geplaatst door foppe68 , lid sinds 4 jaar geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Doet hij dit ook op benzine ?

harry4203 PRO, 3 jaar geleden

massakabel tussen schutbord en motor nog heel en goed vast?

foppe68, 3 jaar geleden

Op benzine is er geen probleem. Hij doet het ook niet continu, maar wel steeds vaker. Dit probleem is er sinds er een nieuwe verdamper is geplaatst.

pieterp9094 PRO, 3 jaar geleden

LPG goed af laten stellen en druk inregelen bij LPG specialist.

RPJdeWeert, 3 jaar geleden

Maar voordat je naar de LPG specialist gaat: een vers setje bougies (bij voorkeur de Bosch FR78X) en een setje nieuwe bougiekabels doen vaak wonderen bij dit motortype op LPG.
Ook moet de klepspeling gecontroleerd worden en indien nodig afstellen.

foppe68, 3 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Er is een tijdje geleden een andere verdamper geplaatst omdat de oude lek was. Bij de oude werd de gastoevoer automatisch geregeld, bij de nieuwe is er een handmatige stelschroef geplaatst. Dit omdat de nieuwe van een ander merk is. De gastoevoer is wat ruimer afgesteld en nu rijd de auto weer zoals het hoort.
Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.