Renault Megane: distributie renault megane

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4. 16 kleppen

Hallo allemaal. We hebben hier een renault megane met versprongen riem( geleiderol afgesleten voor de helft. We hebben kop vanaf gehaald,5 kromme kleppen. Die zijn besteld.Mijn vraag is hoe moet ik nieuwe riem straks terug monteren ivm op tijd zetten...? Is de eerste cilinder aan de kant van versnellingsbak? En hoe moeten gleuven op de nokkenassen staan achter bedoel ik, moet het grote halve maan naar boven wijzen of naar onder? En hoe moet de krukas blokeren, als ik de pen insteek naast de oliepelstook in de blok dan blokeert hij helemaal niet in bdp dan, maar blokeert pas als de ziugers bijna op een lijn staan. Wie heeft daar ervaring mee.? Alvast bedankt

tigran

Geplaatst door tigran (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 8 jaar geleden

Eerste cilinder is versnellingsbak kant.
Gleuven horizontaal , zodat het kaliber er in valt en de eerste cilinder op compressie staat.
Krukas rechtsom , tot tegen de pen moet het juiste resultaat geven.
Is de krukas niet spieloos ?

tigran (0), 8 jaar geleden

Ja wel. Krukaspoelie is spielos

tigran (0), 8 jaar geleden

Riem is vervangen ook nog succesvol. Mag gesloten worden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.