Renault Clio: Doffe klap 'pok' linksvoor wanneer auto heen en weer gaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Ik heb sinds vorige week dat ik soms een klap hoor, mijn gevoel zegt linksvoor.

Deze krijg (hoor) ik eigenlijk alleen bij een hobbelige weg en ik niet snel rijdt (+- 15 km/u). De auto gaat dan wat heen en weer waarbij het geluid soms hoort. Als ik rechte stukken rijdt/snelweg rijdt hoor ik het niet (betekent natuurlijk niet dat het dan niet aanwezig is). Geluid is natuurlijk moeilijk te omschrijven, maar het lijkt alsof iets ergens tegenaan komt/klapt waardoor er een redelijk doffe korte pok te horen. Alsof er een schroef of iets anders los zit wat ergens anders tegen aan klapt.

Vandaag had ik op de parkeerplaats rijdend heel snel heen en weer gestuurd en dan krijg je het ook te horen.
Je hoort het op het moment dat je het stuur naar rechts gooit.

Herkent iemand zoiets of heeft iemand een idee waar ik moet gaan zoeken? Als er meer info nodig is of je iets specifiek wil testen, laat het even weten!

Alvast bedankt! Nico

langenb

Geplaatst door langenb (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

gebroken voor veer
kapotte schokdemper
reactie stang versleten

langenb (0), 12 jaar geleden

thnx voor het meedenken. Het is gevonden en gefixed. Het was de bevestiging van de stabilisatorstang. Beide (L/R) zijn nu vervangen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.