Renault Megane: Drempels afrijden geeft vreemd geluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dTi

Hoi !

Ik heb een vreemd probleem met mijn Renault Megane Break uit 2001. Bij het afrijden van een drempel of kuil krijg ik een vreemd geluid bij het rechter voorwiel. Het doet mij denken aan veel kleine ribbels in het wegdek, dit terwijl het wegdek super glad is. Het geluid is alleen te horen / voelen bij het afrijden van een drempel, erop geeft (nog) geen probleem.
Verder zijn er geen rare geluiden, ook niet bij scherpe bochten of hard optrekken.

Wat zou dit kunnen zijn en wie heeft dit ook wel eens gehad? Fusee, wiellagers?

Toverstaf11661

Geplaatst door Toverstaf11661 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

joëlcotech (0) PRO, 15 jaar geleden

Bovenste motorsteun is stuk. Aan distributiezijde.
Ophanging van de motor is gevuld met een soort siliconen. Die lekt eruit in het ergste geval en daardoor komen de motorvibraties te fel door in het interieur. Bij het afrijden van een drempel zal het gewicht van de motor groter zijn waardoor je het feller zal horen. Meerdere malen meegemaakt en ben er bijna zeker van dat het dat is! Succes!

Toverstaf11661 (0), 15 jaar geleden

Ik zal vanavond eens kijken, helemaal niet aan gedacht !

Ik zal eens een drempel nemen met de motor uit, als het goed is moet de trilling dan weg zijn...

Update komt.

Toverstaf11661 (0), 15 jaar geleden

Geprobeerd maar nog geen drempel onderweg gevonden. Wel de rubbers bekeken, deze zien er op het oog goed uit (geen kleine / grote scheurtjes te ontdekken).

RenaultDriver (0), 15 jaar geleden

Ik heb ooit ook zoiets gehad met dezelfde auto, was gewoon een gebroken veer. Zou je moeten kunnen zien. Was wel iets van 180 euro bij de Renault-dealer trouwens.

Toverstaf11661 (0), 15 jaar geleden

Bijna 3 maandjes verder..... Het was inderdaad de motorsteun aan de distributiekant. Deze is nu vervangen (+/- 100 euro bij de dealer) en alle vibraties zijn verdwenen. Wat een verschil !

Heel erg bedankt allemaal !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.