Renault Megane: Boordcomputer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Wie weet een antwoord op mijn vraag?
De vraag is: Mijn Megane heeft een G3 gas installatie. maar nu wil ik weten of de boordcomputer, wanneer ik wat gegevens wil weten over oa verbruik etc deze ook berekend. Of geeft de boordcomputer alleen de gegevens weer van de benzine?

Hansieopel

Geplaatst door Hansieopel , lid sinds 13 jaar geleden

3 Reacties

Waterrat, 13 jaar geleden

Volgens mij is dat ook voor lpg omdat de meting voor de BC via het inlaatspruitstuk loopt. En daar stroomt dus ook het gas door. De MAP sencor werkt op vacuum

ksie2 PRO, 13 jaar geleden

De verbruiksmeter geeft alleen benzine aan.

RenaultDriver, 12 jaar geleden

De boordcomputer van de auto weet niks van gas. Hij geeft dus het verbruik aan wat je gehad zou hebben had je op benzine gereden. De LPG-computer rekent op basis van de boordcomputer uit hoeveel gas gedoseerd moet worden. Afhankelijk van je rijstijl is dat 10-25% meer dan benzine. Bij mij (Espace IV, Omegas LPG) klopt dat aardig, er gaat meestal 20% meer gas in dan de boordcomputer aangeeft, maar het verschil wil wel eens varieren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.