Renault Megane: EGR storing P0487

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCI

Hallo techneuten, na het vervangen van de EGR-klep ivm storing P0487-(exhaust gas recirculation throttle position control circuit) en het resetten van de foutcode inde ECU, komt deze storing na 2 a 3 starts weer terug, en brand het storingslampje op het dashboard weer. Heeft iemand dit al eerder meegemaakt, of een idee waar ik nog verder kan zoeken?
Alle hulp is welkom, alvast bedankt, Marijn

djmitchel

Geplaatst door djmitchel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

djmitchel (0), 9 jaar geleden

Beste mensen , graag breng ik nog even mijn probleem nogmaals onder jullie aandacht, is er iemand die hier iets over kan vertellen?
De auto rijd verder uit stekend, maar toen er een beladen caravan achter gehangen werd, zakte het vermogen weg. Volgens ANWB was de EGR-klep de boosdoener, de auto zou in noodloop komen door de grote belasting van de caravan.
De EGR klep is inmiddels vervangen door hetzelfde type, en de storing in de ECU daarna gereset, alle lampjes en storingen uit/weg, maar die komt na verloop van tijd weer terug.
Moet zo'n klep of de stand oid ook ingelezen worden bij een renault dealer? of zijn er nog ander dingen waar ik naar kan kijken? Weet iemand waar de bedrading heen loopt zodat ik kan meten of er een breuk in zit? een bedradingsschema zou erg welkom zijn!!!wie weet raad?
alvast bedankt Marijn.

Heino4267 (200), 9 jaar geleden

Als je er niet achter komt, kan je in het uiterste geval de caravan achter de auto hangen, naar de dealer rijden en die de live data laten uitlezen terwijl je rijdt. Dat ziet hij het gebeuren waarom de storingscode ontstaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.