Renault Megane: Verlichting knippert wanneer alarmlichten aan staan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16v

Allen,

Ik heb een probleem met mijn megane grand tour uit 2006. Wanneer de verlichting brandt en de alarmlichten aan staan, gaan de achterlichten lichtjes meeknipperen.
Ik heb er al op gezocht en er werd gezegd een massa probleem. Achter op het massapunt een extra draad bijgetrokken naar de chassisbalk in de ruimte bij het reservewiel. Ik heb ervoor gezorgd dat de punten kaal zijn voor een zo goed mogelijk contact. Echter probleem is er nog steeds.

Wat zou het kunnen zijn. Ikzelf zit te denken aan een slechte massa van de accu op het chassis, ik weet alleen niet waar die bevestiging zit en of je daar makkelijk bij kan.

Wie herkent dit probleem en weet een oplossing??

Graag hoor ik van jullie
Mvg Verschuren

Verschuren

Geplaatst door Verschuren , lid sinds 8 jaar geleden

1 Reactie

kaleido 1 PRO, 7 jaar geleden

Slechte massa van accu op chassis , is natuurlijk niet zo moeilijk , volg de massa kabel van je accu naar je chassis lijkt mij.
Heeft dit niet te maken met je kenteken verlichting en is de massa kabel als zodanig niet in orde , de buitenkabel kan heel lijken maar de koperdraad kan onderbroken zijn de mantel.
Door in de kabel te prikken veroorzaak je trouwens al je volgende storing , er kan vocht indringen en hopla op den duur geen verbinding meer omdat de draad weg geoxideerd is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.