Renault Espace: electrisch probleem storing melding

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16 v

heb een probleem met mijn renault grand espace uit 2000, de melding service in dashboard begon een paar maanden geleden met een signaal te geven en service en dan weer klokje en dan weer service nu blijft het service lampje branden en geeft hij af en toe een signaal als de motor weer warmer wordt. ben al bij de renault dealer geweest en is al een aantal keer uit gelezen maar ze kunnen niks vinden nu geeft hij ook af en toe in de display airbag maar die gaat ook weer weg wij worden gek van het signaal en dat ik geen temperatuur en klok kan lezen .en ik weet nu ook niet wanneer er wel echt wat aan de hand zou zijn .hij rijdt verder prima aan het rijden ligt het niet een super auto verder.nu kan ik wel weer naar de renault dealer gaan en weer uit lezen maar ik heb er weinig vertrouwen in want ze kunnen toch niks vinden .en je portemonnee,wordt er alleen maar leger van.kost een vermogen en vinden kunnen ze het niet wie kan mijn helpen wat et doen of heeft een idee waar ik het kan zoeken .

mb210566

Geplaatst door mb210566 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Heino4267 (230), 10 jaar geleden

Dat soort willekeurige meldingen kan je ook krijgen als je accu/dynamo minder aan het worden zijn. Beide al eens laten nameten? Dat is een werkje van 5 minuten voor een goede garage.

mb210566 (0), 10 jaar geleden

beste hein ik heb een nieuwe accu maar de dynamo is wel door gemeten maar gaf iets van 14 volt aan is dat te weinig denk jij

Heino4267 (230), 10 jaar geleden

Dan is je dynamo in orde.

Je schrijft ook dat je geen temperatuur en klok kan aflezen. Is die achtergrondverlichting defect of is er iets anders aan de hand?

Je instrumentenpaneel kan je als volgt controleren: druk op de rechter stuurstengel de knop op het uiteinde in en zet met die knop ingedrukt het contact aan. Als het goed is start nu de zelfdiagnose van je instrumentenpaneel en kan je controleren of het instrumentenpaneel in orde is: alles moet bewegen en aan en uit gaan.
Je beëindigt die zelfdiagnose door het contact uit te zetten.

mb210566 (0), 10 jaar geleden

ok heino bedankt maar wat mijn wel opvalt is dat de auto eerst een signaal afgeeft met starten, en daarna een tijdje niet meer .ik denk toch zelf dat het wel de dynamo is maar een nieuwe kost 300,00 euro om erin te zetten . dat is wel veel geld als ik niet zeker weet of dat het is . weet jij een manier omdat te controleren of de dynamo slecht is . want als de auto warm is of een half uurtje gereden heeft geeft hij om de 10 sec. een signaal en de tijd en temperatuur blijven weg tot dat ik een paar uur gereden hebt dan wil die weleens 2 sec in beeld komen maar hij blijft op service staan. ik hoop dat je misschien wat weet . groetjes marti beijk

Heino4267 (230), 10 jaar geleden

Dynamo controleren is vrij gemakkelijk: meet de accuspanning in de vrij bij 2000 toeren. Als de accuspanning 14,3 Volt of hoger is, is je dynamo in orde qua laadspanning. Als de auto na 4 dagen niet gebruik ook nog start, is er geen enkele diode defect in je dynamo.

Heb je de massaverbindingen in je auto al eens nagekeken, oftewel: heb je naast de "Service" meldingen ook ander rare verschijnselen, zoals bv. slecht werkende verlichting / knipperlichten, remlichten oid?

mb210566 (0), 10 jaar geleden

hoi heino en als de accu nu minder aan geeft als 14.3 volt wat dan is dan de dynamo wel stuk starten doet hij altijd. Vindt trouwens wel heel fijn dat je wilt helpen gr. marti

mb210566 (0), 10 jaar geleden

hoi heino ik heb net een digitale volt meter besteld die je in de sigaretten plug steekt dan kan ik het goed in de gaten houden ja toch gr. marti beijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.