Renault Laguna: Electrische raam bestuurders kant (kabels zijn versleten)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCI

Raam ging niet meer open.
Ik heb de binnenvoering van het portier gehaald en naar het raamhef mechanisme gekeken. Nu heb ik ontdekt dat de kabels versleten zijn. Is dit zelf makkelijk te repareren?
Of laat ik het anders vragen. Hoe moet het raam eruit. Ik kan het mechanisme wel los draaien, maar ik kan het niet eruit halen omdat de raam niet meer naar beneden gaat en is dit nodig om het mechanisme er makkelijk uit te halen?
Kortom wie heeft hier ervaring mee en kan me een beetje op weg helpen.
Ik heb een foto erbij gedaan. Zoals je kan zien zijn de draadjes die van de kabel afkomen de boosdoeners.
Kunnen alleen de kabels vervangen worden?

erik.schellekens

Geplaatst door erik.schellekens (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Sander10757 (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee,dat gaat je een raammechanisme kosten.

ejnn (0), 16 jaar geleden

Je kunt ook zelf de kabel vervangen, met een goede kabel, klemmetjes en je kunt weer voorruit. Ik heb de vraag eerder op het forum gesteld en gevraagd of de drie verschillende kabel mechanismen hetzelfde zijn, dit was zo, echter je hebt drie motoren, welke je kunt uitwisselen.

zie:

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Sander10757 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoe ga jij aan een goede kabel komen van de juiste lengte enz?

ejnn (0), 16 jaar geleden

demonteren, de goede lengte uitmeten en monteren. Als je handig bent moet het lukken. Kabel is te halen bij een ijzergroot handel, niet de praxis of gamma, waardeloos en gaat zo weer kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.