Renault Megane: Electronische storing

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 DCi

bij het indrukken van de startknop start de motor 4 a 5 sec maar slaat niet aan, dit drie of vier keer bij de vijfde keer blijft hij lopen verder geen probleem Bij dealer uitgelezen storingscode DF015 commandocircuit hoofdrelais. klant moest rijden met auto, dus meegegeven hij kon er nog twintig meter mee rijden en is toen gestopt. Auto opgehaald, in display blijft constant elektronische storing branden + het servicelampje, maakt niet uit of je de kaart er in of uit haalt er werkt niets meer ,als je de startknop indrukt hoor je nog wel een relais in de buurt van de stuurkolom maar er gebeurt verder niets. Iemand een idee?

hamalipa

Geplaatst door hamalipa PRO , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

RENAULTMONTEUR PRO, 11 jaar geleden

hallo hans.

Zitten alle kabels goed aangesloten op de accu of is de accu toevallig pas vervangen?
Er zit een klein bruin/zwart kabeltje aan de massa en die wil nog wel eens slecht kontakt maken.
Gr Ronnie

hamalipa PRO, 11 jaar geleden

Heb het kabeltje gecontroleerd en de aansluitingen vervangen, elektronische storing is nu verdwenen en kan starten maar hij heeft nog steeds vier of vijf pogingen nodig om aan te slaan, heb ook gemerkt dat af en toe als je de kaart eruit haalt het contact aan blijft staan en af en toe de lichten blijven branden

hamalipa PRO, 11 jaar geleden

Na het reinigen van diverse aansluitingen lijkt het probleem ( voorlopig ) verholpen, bedankt voor het meedenken Ronnie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.