Renault Megane: Toerenteller verder terug dan ruststand

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 Turbo

Toerenteller gaat bij starten en invoeren van de kaart verder naar rechts dan ruststand. Wanneer motor aanslaat springt de toerenteller snel naar plusminus 2000 toeren en gaat dan terug naar stationair. Bij stoppen van de motor gaat de teoernteller ook verder dan ruststand. Tevens bij het afspoelen van de auto met water gaat deze van zelf open wanneer ik in de buurt ben met de kaart. De auto is aan de computer geweest bij de garage maar er werd geen storing geconstateerd. Zelf denk ik dat een van de sensoren van het openen van de deuren met het spoelen vochtig is geworden. En dat deze voor een ssort sluiting veroorzaakt. Is er iemand bekend met dit probleem ?

eds66

Geplaatst door eds66 , lid sinds 11 jaar geleden

1 Reactie

renault-monteur PRO, 11 jaar geleden

dat met die toerenteller is normaal hebben ze allemaal.
Jij hebt een handsfree open en sluit systeem; als je jouw kaart in je zak hebt en je hebt de auto handsfree op slot gedaan is het logisch als je in de buurt bent met de kaart en er komt water voor de (optische) sensor dat deze ontgrendeld

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.