Renault Megane: Vibratie tijdens stationair loop & te lage koelvloeistof temp

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCI

Ik heb onlangs een Megane II 1.5dCI uit 2003 gekocht. De motor loopt als een zonnetje, maar bij "warme" motor vibreert de motor zeer storend. Het lijkt alsof het stationair toerental net iets te laag is. Het toerental is wel stabiel, maar de vibratie is in de gehele auto duidelijk voelbaar en ook goed duidelijk zichtbaar als je de motor onder de kap bekijkt. Bij een flintertje gas extra loop de motor weer als een naaimachine en is alle vibratie weg.

Tevens is mij opgevallen dat de koelwatertemperatuur te laag lijkt. De meter is opgedeeld in zes streepjes, rood beginnend bij de 5de en koude motor is de eerste. Binnen 10min rijden staat de meter op het tweede streepje, maar komt hier niet bovenuit. Zelfs niet bij stevig doorrijden of lang filerijden.
Volgens verschillende kennissen staan hun meters normaal rond het derde streepje.

Er zijn nog geen storingen uitgelezen, dit gaat vh weekend gebeuren, maar ik vroeg mij af of iemand al een idee in de richting van de oorzaak zou hebben.

Bvd, Gr Job

jobbedoes

Geplaatst door jobbedoes , lid sinds 11 jaar geleden

1 Reactie

renault-monteur PRO, 11 jaar geleden

ivm trillen motorsteun rechtsboven verv
diesels blijven altijd lang koud en als jouw verwarming het doet zou ik niet verder zoeken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.